Wij geven om het milieu. In alle oprechtheid.
Het is behoorlijk opmerkelijk: hier bij Dr. Hauschka produceren we al meer dan 50 jaar cosmetica, puur natuur. Daarbij vervangen we elk jaar 588 ton chemicaliën op basis van minerale olie en microplastic door volledig biologisch afbreekbare natuurlijke stoffen. We verzorgen onze gerenommeerde kruidentuin en migreren boerderijen over de hele wereld naar gecertificeerde Demeter biodynamische teelt. We vermijden zoveel mogelijk vluchten en rijden zuinige auto's. En toch lijkt de rest van de wereld ons op de een of andere manier in te halen.

Ineens is iedereen groen. En niemand wordt er rood van.
Maar moeten we kostbaar bouwland opofferen om gewassen te verbouwen voor organische kunststoffen die zelfs niet recyclebaar zijn? Moeten we een paar chemische/synthetische conserveringsmiddelen in onze crèmes stoppen, zodat we de aluminium tubes kunnen vermijden? En moeten we onze ijverige bijen werkloos maken zodat we veganistisch kunnen zijn?

Nee.
We hebben onszelf en jou een stevige belofte gedaan dat als het gaat om de dingen waar we gepassioneerd over zijn - het milieu, de natuur, verantwoordelijkheid en duurzaamheid - er één ding is dat we nooit zullen vergeten: oprechtheid.

We willen daarom van deze gelegenheid gebruik maken om onze mening te geven over enkele veelbesproken milieukwesties. Met volledige eerlijkheid.

bio-bij-jansen-dr-h-kruidentuin-2-tmb-1200

Een bedrijf dat lijkt op een bloeiende tuin

Onze acties zijn gericht op het idee van duurzaamheid, lang voordat dit als term bedacht werd. Natuurlijke kringlopen en de kracht van vitale, niet-verontreinigde grondstoffen vormen immers de basis van alle Dr. Hauschka-producten.

Stel je ons bedrijf voor als een bloeiende tuin: we werken zo zorgvuldig en verantwoordelijk mogelijk, baseren onze acties op het ritme van de natuur, waarderen handmatig werk en zien de voordelen van zowel een gezonde compost als een rijke oogst.

Specifieke duurzaamheid

Bij Dr. Hauschka is duurzaamheid geen deskundig onderwerp; het is een onmisbaar onderdeel van onze bedrijfsfilosofie en daarom een ​​dagelijkse vereiste.

  • We verkrijgen onze planten, oliën en wassen bijna uitsluitend uit gecontroleerde biologische teelt (biodynamische kwaliteit waar mogelijk) en onder eerlijke handelsvoorwaarden.
  • We denken en werken in materiaalcycli - bijvoorbeeld bij het gebruik van regenwater of eenvoudig te recyclen verpakkingsmaterialen en bij het composteren van plantaardig productieafval.
  • We besparen zoveel mogelijk hulpbronnen: we verkrijgen al jarenlang 100% gecertificeerde groene stroom, we gebruiken warmteterugwinning en de bodemtemperatuur voor airconditioningdoeleinden, we bieden bedrijfsfietsen aan, betalen de tarieven voor openbaar vervoer van onze medewerkers en zorgen voor een carpoolplatform.
bio-bij-jansen-dr-h-poeder-tmb-1200

De bodem is een complex organisme waarin verschillende cycli met elkaar zijn verbonden om een ​​stabiel systeem te creëren. Deze stabiliteit kan alleen worden behouden als mensen zich verantwoord in deze cycli integreren.

We hebben de natuur nodig, maar de natuur kan ons ook nodig hebben: toen we in 1955 onze medicinale plantentuin creëerden, was het een drassige weide met zware leemgrond. In deze inmiddels Demeter-gecertificeerde tuin groeien tegenwoordig waardevolle geneeskrachtige planten. Dit stuk land leert ons voortdurend de geheimen van duurzaam ondernemen.

bio-bij-jansen-dr-h-wondklaver-in-mand-tmb-1200

Duurzame partnerschappen over de hele wereld

We ondersteunen ook duurzaamheid door middel van de ecologische, maatschappelijk verantwoorde partnerschappen die we hebben gecreëerd: we halen bijvoorbeeld sheaboter uit een biologisch gecertificeerd inzamelgebied in Burkina Faso, en de kostbare olie van de damastrozen uit landen zoals uit Afghanistan. Daar werken we samen met de World Hunger Organization om ongeveer 700 boeren die nu biologische methoden gebruiken een alternatief te bieden voor de opiumteelt.

Met jouw hulp helpen we de aarde te behouden en, volgens het Demeter-concept, de aarde te helen voor toekomstige generaties.

Lees hier meer.

Wij geven om het milieu. In alle oprechtheid.

Duurzaamheid lijkt een term die maar te pas en te onpas voor 'groene' cosmetica gebruikt wordt. Graag delen we deze blog van Dr. Hauschka met je, om te laten zien wat oprechte duurzaamheid en duurzame relaties voor hen - en ook voor ons - betekenen.

Door Dr. Hauschka Geplaatst op