Heb jij de bruine zakken met proteïne of shakebekers van Ekopura al in onze winkel ontdekt? Graag vertellen we je er in deze blog meer over!

Wei proteïne

Wei is een bijproduct van kaasbereiding en dan voornamelijk van koeienmelk. De proteïne (ook wel eiwitten genoemd) wordt gefilterd door de afscheiding van lactose en melkvetten. Wei is daardoor een compleet eiwit, dat alle aminozuren nog bevat. Aminozuren helpen bij het herstel van weefsel en de opbouw van o.a. de spieren. Wei proteïne wordt in vergelijking met andere eiwitten, sneller opgenomen door het lichaam, waardoor een sneller herstel mogelijk is. Het wordt vaak gebruikt door kracht(sporters) die middels een shake snel veel eiwitten binnenkrijgen.

Caseïne proteïne

Caseïne proteïne is net als whey proteïne afkomstig van biologische koemelk. Het bevat eveneens een hoog eiwitgehalte en heeft als voordeel dat het hierbij om langzame eiwitten gaat. De langzame eiwitten geven gedurende de nacht (tot wel zeven uur lang) een evenwichtige hoeveelheid aminozuren af. Caseïne zorgt er voor dat er gedurende de nacht geen eiwittekort ontstaat.

Vegan

Ook is er een veganistische variant van Ekopura, dat 72% eiwitten bevat. Bruine rijst en gele erwten proteïne vullen elkaar perfect aan om een compleet aminozuurprofiel te bieden. Moringa en Lucuma bevatten magnesium, calcium en ijzer om spierherstel en spieropbouw te bevorderen. Kokosbloesemsuiker voorziet in extra energie zonder het bloedsuikerspiegel te sterk te beïnvloeden. De kaneel en vanille voorzien in een neutrale smaak waardoor de proteïne goed valt te combineren met heerlijke verse ingrediënten.

Ekopura

Omdat de makers van Ekopura niet tevreden waren met de al bestaande proteïne, besloten ze om dit zelf te ontwikkelen. Eerlijke, gezonde en natuurlijke ingrediënten staan hierin centraal. Zo is de proteïne afkomstig van biologische, grasgevoerde koeien die vrijwel het hele jaar buiten staan. Ook worden de producten lokaal ingekocht en gefabriceerd en zijn de producten van Ekopura biologisch gecertificeerd. Bij Ekopura weten ze van begin tot eind wat er met de ingrediënten gebeurt en waar deze vandaan komen.

bio-bij-jansen-ekopura-foto-2

Producten

In de winkel verkopen we alle smaken van Ekopura: naturel, vanille en cacao en caseïne proteïne. Ook verkopen we de vegan variant met vanille smaak. Daarnaast hebben we ook de shakebekers van Ekopura. Deze zijn:

  • BPA vrij;
  • vrij van giftige weekmakers;
  • 100% lekvrij;
  • vlek- en geurvrij;
  • voorzien van een originele blender bal voor klontvrije shakes.

Uiteraard zijn de mogelijkheden voor het gebruik van Ekopura proteïne eindeloos! Wat dacht je van een heerlijke milkshake? Kijk vooral ook eens bij de recepten van Ekopura zelf!

Bij Ekopura weten ze van begin tot eind wat er met de ingrediënten gebeurt en waar deze vandaan komen!

Door Anne Geplaatst op