Wij geloven in een schone wereld. Wij geloven dat alle beetjes helpen en dat we het beste bij onszelf kunnen beginnen. Doe je mee?

Recyclen bij Jansen

zaterdag 13 april | 10.00-14.00 uur
Recyclen is een mooie manier om iets ouds opnieuw te gebruiken. Sommige producten zijn makkelijk her te gebruiken zoals zakjes voor groente, fruit en brood of een glazen potje als waxinehouder. Maar wist je dat je van een oud drankpak ook heel goed een portemonnee kunt maken?

Kom daarom bij ons in de winkel je eigen beurs te vouwen! Je mag je eigen pak meenemen en in de winkel zullen ook pakken aanwezig zijn. Ook zal onze klant en aanjager duurzaamheid bij Talant, Jeroen de Groot, uitleg geven over hergebruiken. Wat voor producten gemaakt worden van afval en waar je zelf op kunt letten bij het kopen van producten, zodat er zoveel mogelijk materiaal gerecycled kan worden. We hopen je dan te zien!

Afval scheiden bij Jansen

zaterdag 4 mei | 10.00-14.00 uur
Afval scheiden kunnen we allemaal wel. Maar waar hoort een verfblik of een pizzadoos? Om grondstoffen zo goed mogelijk te recyclen, is het belangrijk dat ze zo goed mogelijk gescheiden worden. Doe daarom met Jeroen de Groot het afvalspel en laat zien hoe goed jij je afval kunt scheiden!

Jeroen de Groot is aanjager duurzaamheid bij Talant. Hij speelt het spel met medewerkers en op festivals. Op een speelse manier leer je zo bewust je afval te scheiden. Het spel spelen kost zo'n vijf minuten tijd.

Zwerfafval opruimen bij Jansen

zaterdag 11 mei | 10.30-12.30 uur | opgave in de winkel
Per jaar belandt er in Nederland zo'n 50 miljoen kilo zwerfafval in de natuur. Dit afval breekt langzaam of nauwelijks af, wordt niet gerecycled en is schadelijk voor het milieu en dus ook voor jou. Daar willen we graag wat aan doen. Help je mee de buurt op te ruimen? Als dank voor je hulp staat er naderhand iets te drinken en wat lekkers voor je klaar!
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden, hartelijk dank daarvoor!