Als producent van animatieseries en liefhebber van hedendaagse kunst had de Belgische Dimtri een zeer drukke sociale agenda. Hij durfde nog amper een evenement bij te wonen waar ze telkens opnieuw slechte wijn of zoete frisdranken serveren.

bio-bij-jansen-light-700ml-tmb-620

Zo is Dimitri op zoek gegaan naar een drankje dat zijn smaakpapillen kon opfleuren, zonder er een licht gevoel in het hoofd aan over te houden. Omdat hij er geen kon vinden, creëerde hij het zelf. Hij probeerde allerlei combinaties en ingrediënten. Tot op een dag in november 2017 al deze ingrediënten samenkwamen in een wonderbaarlijk bevredigende mix. “Ik voelde me net als Willy Wonka, maar dan zonder gekke kinderen.”

Elk weekend maakte Dimitri een fles voor zichzelf. Al snel drongen zijn vrienden bij hem aan om ook flessen voor hen te maken. Zijn vrouw serveerde het aan haar klanten in haar decoratiewinkel en GIMBER werd een lokaal succes. Sommige mensen reden vijftig kilometer of meer om een fles te kopen. In een online wereld zegt dat iets over bevlogenheid.

Het was niet altijd rozengeur en maneschijn, maar al snel begonnen mensen met een positieve instelling mee te doen aan het project en samen bouwden ze aan het GIMBER-team van vandaag.

Ingrediënten

GIMBER bestaat uit 38% biologische en kwalitatieve gember, biologische citroenen, kruiden en specerijen. Een drankje vol kracht en smaak dus. Het exacte recept is een topgeheim dat alleen onze founder Dimitri, zijn twaalfjarige zoon en zijn moeder kennen. Wat betreft allergiën hoef je je geen zorgen te maken, want in GIMBER zit niets wat op de lijst van Europese allergiën staat. GIMBER wordt gemaakt in samenwerking met producenten die op een biologische manier telen en die op een eerlijke manier vergoed worden.

bio-bij-jansen-its-organic-tmb-620

Hoe drink je GIMBER? De perfect serve bestaat uit 3 cl GIMBER en 20 cl spuitwater. Maar er zijn nog vele andere lekkere manier om het drankje te bereiden! Bekijk ze hier.

En raad eens waar ze bij GIMBER erg trots op zijn? Ze hebben gehoord dat de Belgische piloten op langeafstandsvluchten GIMBER drinken om scherp (en nuchter) te blijven. Ze vragen zich af aan hoeveel succesvolle vakanties GIMBER een bijdrage heeft geleverd!

Het alcoholvrije
drankje met pit!