Heb je onze mooie en kleurrijke KeepCups in de winkel al ontdekt? Wij zijn absolute fans!

Niet alleen omdat de bekers handig zijn om overal mee naar toe te nemen en omdat ze er zo hip en vrolijk uitzien, ook het verhaal erachter is mooi!

Het verhaal begint bij Abigail Forsyth en haar broer die in 1998 een café in Melbourne, Australië opzetten. Ze waren zich erg bewust van de enorme bulten aan wegwerpbekers (en daarmee belasting voor het milieu) die ze aan het eind van iedere dag weer rond hun cafés terugvonden.

Zelf ontwerpen

Omdat ze ontevreden waren over de bestaande, herbruikbare modellen, besloten ze hun eigen herbruikbare (koffie)bekers te ontwerpen. Na lang nadenken en met hulp van ontwerpers, werd uiteindelijk de KeepCup geboren. Mensen reageerden enthousiast en vanuit Australië groeide het positieve gevoel verder naar andere plaatsen in de wereld.

keepcup-bekers

Wist je dat...

Omdat duurzaamheid hoog bij KeepCup in het vaandel staat, worden de verpakkingen op lokaal niveau geproduceerd, geprint en ingepakt. Op deze manier wordt de ecologische voetafdruk van KeepCup verkleind. Daarnaast, wist je dat:

  • er genoeg plastic in 20 wegwerpbekers en deksels zit om één KeepCup (maat s) te maken? Dus ook al zijn KeepCups van plastic gemaakt, duurzaam gebruik van deze bekers betekent dat er minder plastic geproduceerd en weggegooid wordt.
  • dat je de KeepCup maar 15 keer hoeft te gebruiken om hetzelfde energieverbruik er uit te krijgen als dat wordt gebruikt voor het maken van een wegwerpbeker?
  • dat de KeepCup gemaakt is van enkele materialen waardoor deze aan het eind van zijn leven makkelijk gerecycled kan worden?
  • de KeepCup in de vaatwasser kan? Lees hiervoor wel eerst de instructies.
  • de plastic varianten lichtgewicht en onbreekbaar zijn? Erg makkelijk om overal mee naartoe te nemen dus!
  • we ook glazen KeepCups hebben? Voor de koffie- en theedrinkers pur sang!
  • je in onze winkel best de deksel van een andere KeepCup mag kiezen als je die toevallig mooier vindt?

Join the reuse revolution!

Wist je dat je in onze winkel best de deksel van een andere KeepCup mag kiezen als je die toevallig mooier vindt?

Door Anne Geplaatst op