Bij Bio bij Jansen houden we erg van koffie en we gaan dan ook graag op zoek naar de lekkerste koffie met een mooi verhaal.

We verkopen koffie in diverse vormen: voorverpakt in de vorm van bonen, gemalen koffie en koffiepads, verse bonen die je zelf kunt tappen en eventueel in de winkel kunt malen en vers gezet die je ter plaatse op kunt drinken of mee kunt nemen voor onderweg. Neem je je eigen koffie to go beker mee, dan krijg je van ons korting op je koffie! Duurzaamheid en hergebruik vinden wij erg belangrijk en we hopen we dit zo te stimuleren.

Op dit moment kun je in ons assortiment de volgende koffie vinden:

Mundo Novo; biologisch, fairtrade en rainforest alliance
Een heerlijk milde 100% arabica koffie van uitzonderlijke kwaliteit. De bonen worden ambachtelijk en langzaam geroosterd in kleine hoeveelheden. De Mundo Novo melange is een heerlijke zachte koffie, vol en romig met een heel licht zoetige nasmaak.

Deze koffie wordt duurzaam verbouwd, met respect voor het regenwoud en de lokale bevolking. De bonen worden met de hand geplukt, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van machines. Op deze manier wordt ook de kwaliteit gewaarborgd, omdat alleen de rijpe bessen worden geoogst. De koffie wordt direct van de plantage betrokken en gekocht tegen een eerlijke prijs. Alle werknemers krijgen een eerlijk loon, er gelden gelijke rechten voor mannen en vrouwen en kinderen onder de veertien jaar gaan naar school, die op de plantage aanwezig is. Er wordt gezorgd voor goede huisvesting.

Gayo
De koffiebonen worden rechtstreeks ingekocht bij de boerencoöperatie in de Gayo mountains van Sumatra. De boeren krijgen hiervoor een eerlijke prijs. De plantage wordt bemest met compost van koffieschillen en dierlijke mest. Ook deze koffie wordt met de hand geplukt om zo de rijpe bessen te kunnen selecteren. Deze koffie heeft al vele wedstrijden gewonnen en wordt gezien als de beste biologische koffie ter wereld!

Casa del Pueblo: biologische en fairtrade
Deze biologische, 100% arabica koffie wordt in Honduras, Mexico en Indonesië op grote hoogte geteeld. Alleen de rijpe bessen gaan naar de branderijen van Fleur de café. Daarom wordt de oogst van de rode bessen met de hand gedaan en met de grootste zorg omgeven. Door deze bonen zacht te branden komen de bijzonder fijne aroma's en heerlijke smaken vrij. Door de aankoop van deze koffiebonen wordt er zorg gedragen voor positieve ontwikkelingen in de betreffende dorpen. Deze bonen zijn goed als gewone koffie te drinken of met opgeschuimde melk.

Neem je je eigen koffie to go beker mee, dan krijg je van ons korting op je koffie!

Door Greet Geplaatst op