Kom je vrijdag 24 maart ook Lemonaid en ChariTea proeven?
Van 11.00 – 15.00 uur ben je welkom! :)

Lemonaid

Sinds kort hebben we ook Lemonaid en ChariTea in ons assortiment! Lemonaid is een jong, dynamisch bedrijf uit Duitsland dat bijzondere frisdrank en ijsthee maakt.

In de winter van 2008 namen de makers ontslag van hun gewone baan en waagden de sprong. Het begon met experimenteren in de keuken: limoenen persen, thee zetten en suiker pletten en het eindresultaat aan vrienden en familie laten proeven. Lemonaid en ChariTea waren geboren!

Ingrediënten

Elke glazen fles Lemonaid en ChariTea bevat alleen biologische en fairtrade ingrediënten. Het bedrijf betaalt hogere prijzen voor de rauwe producten en daarmee ondersteunen ze eerlijke landbouw. Door ook voor fairtrade te kiezen, kunnen lokale boeren hun eigen leefomstandigheden verbeteren maar ook goede projecten in hun omgeving opzetten.

Hoewel het fairtrade certificaat volstaat, gaan de makers van Lemonaid ook zelf ieder jaar op bezoek bij de boeren in het buitenland. Op die manier kunnen ze precies zien waar de ingrediënten vandaan komen en de boeren en hun werk leren kennen.

5 cent

Met elke fles Lemonaid of ChariTea die verkocht wordt, wil het bedrijf mensen en gemeenschappen helpen om zichzelf te verbeteren. Gericht op gebieden die benadeeld worden door de globale economie, ondersteunen zij lokale initiatieven die de sociale, economisch en ecologische structuren kunnen verbeteren. Van elke fles die verkocht is, wordt daarom 5 cent overgemaakt naar hun liefdadigheidsorganisatie. Sinds januari 2010 heeft Lemonaid zo als meer dan €1.200.000,- opgehaald en daarmee verschillende projecten kunnen ondersteunen.

2-organisatie-kring

Soorten & smaken

Lemonaid is er in de smaken bloedsinaasappel, limoen en passiefruit, allemaal zonder toevoegingen. ChariTea is er in de smaken red (voornamelijk rooibos), mate (met mate- en zwarte thee), black (voornamelijk zwarte thee) en green (groene thee en gember) en zijn allen zonder toegevoegde suiker!

Dus lekker én bewust drinken! We hopen je vrijdag de 24e te zien!

Van elke fles die verkocht is, wordt 5 cent overgemaakt naar hun liefdadigheidsorganisatie!

Door Anne Geplaatst op