Welkom in de wondere wereld van Liekeland! Wij zijn heel blij met de prachtige prenten en kaarten van Lieke van der Vorst in onze winkel! Heldere kleuren, gezellige taferelen en fijne dierenvrienden: er valt zoveel te zien en iedere keer weer iets nieuws te ontdekken!

Lieke

Lieke groeide op in Kaatsheuvel, een klein stadje in Brabant. Elke zomer pakten haar ouders hun De Waard tent in en reden ze 13 uur naar de Provence in Frankrijk om te kamperen tussen de lavendelvelden. Het waren deze momenten in de natuur die haar leven en werk beïnvloed hebben. Vriendelijk zijn voor dieren en het milieu werden een belangrijk onderdeel van haar visie en de manier waarop ze in het leven wilt staan.

bio-bij-jansen-beige-and-gray-minimalist-quote-instagram-post-tmb-620

Lieke studeerde grafisch design en later illustratie en ontwikkelde haar eigen, verfijnde en karakteristieke stijl. Tijdens haar studie begon ze met haar website Liekeland, waarmee ze haar kaarten en prenten verkoopt en nu dus ook bij ons in de winkel! Ook werkt ze veel in opdracht, misschien kan je je haar illustraties van de Decemberzegels van een aantal jaar geleden nog herinneren.

bio-bij-jansen-ll-pompoenen-tmb-620

Natuur

De natuur is een terugkerend thema in Lieke's leven en werk. Met haar ontwerpen geeft ze een fijn gevoel aan haar toeschouwers mee, terwijl ze tegelijkertijd serieuze problemen aanpakt en kritische vragen stelt. Ze probeert haar illustraties te gebruiken om een positieve impact op de wereld te maken: dit doet ze ook op de manier waarop ze geproduceerd worden.

Zo is al haar werk gedrukt op Arctic Paper. Dit gebuikt slechts een minimale hoeveelheid water en energie om ecologisch en FSC-gecertificeerde papier te produceren. Het papier wordt lokaal gedrukt door Art Libro (gevestigd in Nederland). En ook haar tassen van stevig biologisch katoen worden gemaakt in een fair trade fabriek en bedrukt met inkt op waterbasis.

bio-bij-jansen-ll-tas-savooiekool-tmb-620