Wij hebben een passie voor koffie en omdat we graag onze passie met je delen kun je bij ons terecht voor een heerlijke kop cappuccino, espresso of “gewone” koffie, om in de winkel op te drinken of mee te nemen voor onderweg. Uiteraard zijn we op zoek gegaan naar de lekkerste bonen en hiervoor zijn we in de trein gestapt richting Deventer, naar Fleur de Café.

Wij zijn enthousiast, maar de eigenaar van dit bedrijf kan er ook wat van! Hij heeft ons zijn hele bedrijf laten zien en als klap op de vuurpijl hebben we zelf koffie mogen branden. Dat was ontzettend leuk om te doen. Een grote ketel wordt op temperatuur gebracht en heel langzaam worden de bonen geroosterd totdat ze knappen. Het lijkt wel een beetje op het geluid van popcorn, maar wat doffer omdat ze in een ketel zitten. De koffie wordt gebrand op het moment van bestellen, zo worden er altijd verse koffiebonen geleverd. Dat vinden wij wel een geruststellende gedachte.

keep-tostabar-genius

Tot slot hebben we wat koffiesoorten mogen proeven en op basis hiervan onze keuze bepaald. We hopen dat onze keuze je bevalt. Uiteraard zijn de koffiebonen ook bij ons te koop, zodat je er thuis van kunt genieten!

Door Greet Geplaatst op