Tijdens onze zoektocht naar de fijnste producten kwamen we voor het brood terecht bij bakkerij van der Westen/Zonnemaire in Waspik. Op een druilerige dag in oktober zijn we daar eens een kijkje gaan nemen.

Bakkerij van der Westen is een familiebedrijf dat in 1950 is opgericht. De zoon van de eerste bakker heeft eind jaren ’70 de omslag gemaakt naar biologisch en sinds 1988 kunnen ze met trots zeggen dat ze 100% biologisch bakken. De ontwikkelingen in de bakkerij gaan maar door! Ondertussen wordt in een aparte bakkerij een groot assortiment glutenvrije producten gebakken: van koeken tot brood, van gebakjes tot lekkere crackers.

bio-bij-jansen-zm-familie-tmb-1200

Twee generaties Van der Westen

In Waspik zijn we warm onthaald door alweer een volgende generatie. Na een kop koffie, uiteraard met een lekkere koek, hebben we een kijkje mogen nemen in de bakkerij. Met een overschort (en zo’n charmante blauwe muts op) hebben we alles op ons gemak kunnen bekijken. Het kneden van het deeg, wat ook nog voor een deel met de hand gebeurt, het rijzen in de rijskasten, het vormen van de broden, het afwerken en de grote “straat” met ovens. Aan het einde van de rit zijn we in de grote ruimte geweest waar het brood wordt verdeeld en op transport wordt gezet. Indrukwekkend om te zien hoe de logistiek allemaal in zijn werk gaat.

We hebben een fijne dag gehad en het is ontzettend leuk om de passie en betrokkenheid van dit familiebedrijf zelf te ervaren! Met een tas vol brood om te proeven zijn we teruggekeerd naar Leeuwarden. Ondertussen hebben we het geproefd en zijn we om. Dit betekent dat je de producten van Zonnemaire bij ons in de winkel van dinsdag tot en met zaterdag kunt vinden!

Met een overschort (en zo’n charmante blauwe muts op) hebben we alles op ons gemak kunnen bekijken.

Door Greet Geplaatst op