Wij bloggen nieuws, ontwikkelingen, achtergronden en verhalen die informeren en inspireren...

Wij geven om het milieu. In alle oprechtheid.
Het is behoorlijk opmerkelijk: hier bij Dr. Hauschka produceren we al meer dan 50 jaar cosmetica, puur natuur. Daarbij vervangen we elk jaar 588 ton chemicaliën op basis van minerale olie en microplastic door volledig biologisch afbreekbare natuurlijke stoffen. We verzorgen onze gerenommeerde kruidentuin en migreren boerderijen over de hele wereld naar gecertificeerde Demeter biodynamische teelt. We vermijden zoveel mogelijk vluchten en rijden zuinige auto's. En toch lijkt de rest van de wereld ons op de een of andere manier in te halen.

Eigenaresse De Bionier op Terschelling (West)
Als kind kwam Sanna Copini, eigenaresse van de biologische supermarkt De Bionier, al graag op Terschelling. De prachtige en diverse natuur, de rust en ruimte trokken haar aan. Ze hield zelfs zo van het eiland, dat ze er later heen verhuisde en er met haar toenmalige relatie een broodjeszaak in Midsland opende. Want iets anders wat Sanna van huis uit heeft meegekregen en waar ze erg van houdt, is lekker koken en goed eten. In de zaak werd dan ook alles zelf gemaakt, naast de broodjes ook taarten, ijs en bonbons. Uiteindelijk nam Sanna zowel afscheid van haar relatie als het restaurant, maar haar enthousiasme en passie voor goed voedsel bleef. Ze werkte nog een aantal jaar in de horeca, maar eenmaal van het ondernemerschap geproefd te hebben, ontdekte ze dat ze toch graag weer iets voor zichzelf wilde. Na twee jaar intensieve voorbereiding opende de zelfstandige biologische supermarkt De Bionier in West in februari 2017 haar deuren.

“Goed eten had ik van huis uit al meegekregen, maar met de komst van mijn kinderen begon ik er steeds meer over na te denken. Ik verdiepte me in gezonde voeding en kwam al gauw bij biologisch uit.” Op Terschelling was een klein aanbod aan biologische producten te vinden, maar een biologische speciaalzaak met een compleet assortiment ontbrak nog. “Een biologische supermarkt past bij Terschelling. Zo’n winkel hoort op het eiland thuis. Er was hier en daar wel wat biologisch te vinden, maar nu hoef je voor je biologische boodschappen nergens anders meer heen.”