Wij bloggen nieuws, ontwikkelingen, achtergronden en verhalen die informeren en inspireren...

We kunnen het zelf haast niet geloven, maar we bestaan deze week alweer vier jaar! We kunnen ons de maanden voor de opening nog goed herinneren, het lijkt wel de dag van gisteren. Graag delen we een aantal foto's van tijdens de verbouwing met je. We zijn elke dag weer dankbaar voor al onze klanten en de mooie producten die we in de winkel mogen verkopen en hopen dit nog vele jaren te mogen blijven doen!

Directeur en steward bij kaarsenmakerij Dipam
Als bedrijfsjurist stak Sebastian Klijnsma veel tijd en energie in het maken van dingen die kapot zijn. Langzaamaan ontdekte hij echter dat hij zijn werk te ver van de realiteit af vond staan. Hij begon zich af te vragen hoe we ons als mensen tot elkaar verhouden en hoe dat eruit ziet in de dingen die we maken. Sebastian kwam erachter dat hij zich liever bezighoudt met het maken van producten die een meerwaarde hebben en juist energie bijdragen in plaats van dat ze gebaseerd zijn op de angst om tekort te komen. Dit vraagt om een andere manier van werken: kleinschaliger, transparanter en eerlijker. Het gaat hierbij om duurzame relaties, lange termijnvisies, vertrouwen en vooral om samenwerken. Hoe kunnen we samen voor de aarde en elkaar zorgen? Via een ouder op het schoolplein van de vrije school kwam Sebastian uiteindelijk bij kaarsenmakerij Dipam in Driebergen terecht, waar hij deze idealen dagelijks in de praktijk probeert te brengen.

eigenaresse Bio bij Jansen
Jaren geleden had Greet Jansen (1966) al de droom om haar eigen biologische supermarkt te hebben. Een fijne plek waar eerlijk en goed voedsel verkocht wordt, waar mensen samenkomen en waar met volle teugen genoten wordt van al het heerlijks dat biologisch te bieden heeft. Soms geeft het leven je omwegen, andere lessen die eerst geleerd mogen worden, tot het juiste moment daar is. En dat was voor Greet in 2015, toen de voorbereidingen getroffen werden en Bio bij Jansen langzaam maar zeker vorm begon te krijgen tot de winkel die het nu is.