Yoni maakt tampons, inlegkruisjes en maandverband van biologisch katoen. Naast dat het heerlijke en eerlijke producten zijn om te gebruiken, zijn we ook enthousiast over het verhaal achter het merk!

bio-bij-jansen-mariah-wendelienyonicolor4-yoni-photobyrosavanderwal-tmb-620

Yoni oprichters Mariah & Wendelien

Een aantal jaar geleden, toen Mariah Mansvelt dertig jaar werd, kwam ze erachter dat ze een voorstadium van baarmoederhals-
kanker had. Geconfronteerd met haar gezondheid, ging zij te rade bij zichzelf wat voor producten ze wel niet allemaal gebruikte. Met vriendin Wendelien ging ze daarom op onderzoek uit.

Ze ontdekten dat er in vrijwel alle tampons, inlegkruisjes en maandverband synthetische stoffen zitten zoals plastics, resten van chloor en sporen van pesticiden. En dat deze producten onder gewone Europese Unie productregelgeving vallen, wat inhoudt dat er geen specifieke regels zijn over wat er wel en niet in de producten mag zitten en op de doosjes moet staan. Dit vonden ze een schokkende ontdekking omdat dit juist de producten zijn die dichtbij of in één van de meest absorberende delen van het vrouwelijk lichaam zitten.

Rethinking periods

Hierop besloten ze om hun eigen lijn tampons, inlegkruisjes en maandverband op te zetten en dat werd Yoni. De producten zijn niet alleen gemaakt van biologische katoen (en dus biologisch afbreekbaar en daarmee milieuvriendelijker) maar bevatten ook geen plastics, andere synthetische stoffen, chloor en sporen van pesticiden. Daarnaast zijn ze duidelijk over hun producten: op het doosje kan je precies terugvinden wat er allemaal inzit! Mariah en Wendelijk hopen met Yoni hun steentje aan een betere wereld bij te dragen!

Zie ook het filmpje hieronder waarin Mariah haar eigen verhaal vertelt:

Ze ontdekten dat er in vrijwel alle tampons, inlegkruisjes en maandverband synthetische stoffen zitten zoals plastics, resten van chloor en sporen van pesticiden.