Yoni is een nieuw merk dat we onlangs ontdekt hebben. Ze maken tampons, inlegkruisjes en maandverband van biologisch katoen. Naast dat het heerlijke producten zijn om te gebruiken, zijn we ook enthousiast over het verhaal achter het merk.

bio-bij-jansen-mariah-wendelienyonicolor4-yoni-photobyrosavanderwal-tmb-620

Yoni oprichters Mariah & Wendelien

Een aantal jaar geleden, toen Mariah Mansvelt dertig jaar werd, kwam ze erachter dat ze een voorstadium van baarmoederhalskanker had. Geconfronteerd met haar gezondheid, ging zij te rade bij zichzelf wat voor producten ze wel niet allemaal gebruikte. Ze ging met vriendin Wendelien op onderzoek uit en ontdekte dat er in vrijwel alle tampons, inlegkruisjes en maandverband synthetische stoffen zitten zoals plastics, resten van chloor en sporen van pesticiden. En dat deze producten onder gewone Europese Unie productregelgeving vallen, wat inhoudt dat er geen specifieke regels zijn over wat er wel en niet in de producten mag zitten en op de doosjes moet staan. Dit vonden ze een schokkende ontdekking omdat dit juist de producten zijn die dichtbij of in één van de meest absorberende delen van het vrouwelijk lichaam zitten.

Hierop besloten ze om hun eigen lijn tampons, inlegkruisjes en maandverband op te zetten en dat werd Yoni. De producten zijn niet alleen gemaakt van biologische katoen (en dus biologisch afbreekbaar en daarmee milieuvriendelijker) maar bevatten ook geen plastics, andere synthetische stoffen, chloor en sporen van pesticiden. Op deze manier hopen ze met Yoni hun steentje aan een betere wereld bij te dragen.

Zie ook het filmpje hieronder waarin Mariah haar eigen verhaal vertelt:

Door Anne Geplaatst op