Sukha betekent 'levensvreugde' in het Sanskriet en wij geloven dat dat precies is wat de producten van Atelier Sukha ons brengen. Het merk heeft prachtige kleren, meubels (woon)accessoires en schrijfwaren, met een mooi verhaal.

bio-bij-jansen-sukha-borden-tmb-620

Sukha werd opgericht door Irene Mertens en Sam IJsbrandy in Amsterdam. Nadat ze jarenlang met mooie, hoogwaardige en natuurlijke materialen en producten gewerkt hadden, vonden ze het tijd om hun eigen label op te richten. Ze reisden af naar de armste regio's in Nepal en India om daar samen met de lokale bevolking productielijnen op te zetten.

sukha-moonlight-serie

Duurzaam

Atelier Sukha staat voor duurzaamheid en dat is in alle aspecten van het bedrijf terug te vinden. In de materialen die ze gebruiken, de ontwerpen die ze maken, maar vooral ook in hoe ze met de makers achter de producten omgaan. Zo zijn Irene en Sam bij het hele productieproces, van begin tot eind, betrokken. Ze kopen niet alleen de materialen zelf in, maar ze werken ook nauw samen met hun producenten, vaak op locatie. Het doel van Sukha is om hun makers een eerlijk en stabiel inkomen en een solide basis voor de toekomst te bieden, voor henzelf en voor hun kinderen.

bio-bij-jansen-sukha-keramiek-tmb-620

Veel van de producten zijn dan ook handgemaakt en bestaan uit natuurlijke materialen zoals hout, wol, linnen, katoen, lokta papier en kasjmier. Zo worden de wollen sjaals gebreid door Nepalese vrouwen, terwijl de mannen houten bedden en servies maken. De katoenen en linnen kleding wordt handgemaakt door vrouwen in India. Stuk voor stuk zijn het stijlvolle, tijdloze ontwerpen die, door hun hoogwaardige kwaliteit, een leven lang mee gaan en waar je jaren plezier van beleeft. Alles wat ze bij Atelier Sukha doen, doen ze met veel aandacht en liefde en dat is in ieder uniek product terug te vinden!

Atelier Sukha staat voor duurzaamheid en dat is in alle aspecten van het bedrijf terug te vinden. In de materialen die ze gebruiken, de ontwerpen die ze maken, maar vooral ook in hoe ze met de makers achter de producten omgaan.