Op maandag, woensdag en vrijdag is het brood van de Consequente BioBakker uit Ahaus verkrijgbaar in onze winkel. Zelf zijn we groot fan van het brood en de heerlijke koeken die in de bakkerij worden gebakken en zijn er dan ook trots op dat we deze producten kunnen aanbieden.

Al vanaf het ontstaan van de Consequente BioBakker in 1980 is de bakker, zoals de naam al zegt, consequent. En dat zie je terug door het hele bedrijf, van de productie tot de bereidingsmethodes tot de manier waarop ze omgaan met klanten. Zo malen de bakkers hun eigen meel uit de volle graankorrel waardoor alle waardevolle stoffen in het graan behouden blijven. Hoewel ze wel machines gebruiken, wordt er nog veel met de hand en op traditionele wijze gedaan. Hierdoor krijgen de producten ook daadwerkelijk de tijd om te rijzen. En dat proef je! Consequent zijn ze ook waar het gaat om de kwaliteit van de grondstoffen. Voldoet dit niet aan de kwaliteitseisen dan wordt het product niet gemaakt. Dit betekent dat een product soms niet verkrijgbaar is.

De consequente BioBakker

De Biobakker is gespecialiseerd in het bakken van brood met “oude” granen. Er is een uitgebreid assortiment speltbroden, maar ook van kamut en emmer zijn er broden verkrijgbaar. Naast broden van een graansoort worden er ook veel broden aangeboden met een combinatie van granen en zaden. Boekweit, gierst, geel lijnzaad, lupine en rogge is zomaar een greep uit de mogelijkheden.

De consequente BioBakker

Regelmatig worden er nieuwe producten ontwikkeld, zoals de stokbroden met tomaat, olijven en ui. Het brood met wortel of het brood met lupine zijn het proberen waard.

De consequente BioBakker

Naast de voedzame en gezonde broden, zowel gist als desem, bakt de Consequente BioBakker ook overheerlijke koeken, gebakjes en taart.

"Hoewel ze wel machines gebruiken, wordt er nog veel met de hand en op traditionele wijze gedaan. Hierdoor krijgen de producten ook daadwerkelijk de tijd om te rijzen. En dat proef je!"