Heb jij de heerlijke, subtiele geuren van Brandt kaarsen al geroken in onze winkel? Wij zijn helemaal fan!

De kaarsen in glas worden handgemaakt en in kleine hoeveelheden gegoten. Er zijn verschillende collecties. Wij hebben in de winkel gekozen voor de 'apotheekcollectie', waarin bloemige en fruitige geuren centraal staan en 'houtcollectie', geïnspireerd op het bos. De kaarsen kunnen 20-25 uur en 50-55 uur mee.

Brandt kaarsen is een Utrechts bedrijf, opgericht door Giselle Habraken in 2015. Zij leerde het ambacht van het kaarsen maken in Sunset Park in New York. Eenmaal terug in Nederland, mistte ze het kaarsen maken zo dat ze besloot haar eigen label te starten.

Habraken wilt met haar bedrijf een milieuvriendelijk en natuurlijk alternatief bieden op gangbare kaarsen, die gemaakt worden met paraffine (dit is een mengsel bestaand uit aardoliefracties en bruinkoolteer). Duurzaamheid en aandacht voeren dan ook de boventoon en dit is in alle aspecten van het bedrijf terug te vinden.

Sojawas

Brandt kaarsen kiest voor sojawas als basis voor de kaarsen. Dit omdat soja een natuurlijk en duurzaam product is. Ook komt er geen roet bij het branden van sojakaarsen vrij en de kaarsen branden 30% tot 45% langer dan kaarsen met paraffine.

De sojawas voor de Brandt kaarsen is afkomstig uit Amerika, voornamelijk uit Illinios, Iowa en Indiana. De premium sojawas wordt gemaakt van de olie van sojabonen. De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en herbiciden en de bonen zijn ook niet genetisch gemanipuleerd. De overblijfselen van de bonen worden weer als diervoer gebruikt. De soja is dus 100% biologisch afbreekbaar.

Voor de kaarsen worden essentiële oliën gebruikt die speciaal voor Brandt kaarsen gemaakt worden in Europa. Deze oliën worden speciaal ontwikkeld voor sojakaarsen, waardoor de was en olie goed mengen. De oliën zijn niet giftig.

bio-bij-jansen-brandt-lavendel-tmb-1200

Duurzaam

Naast duurzame sojawas en essentiële oliën gaat Brandt kaarsen verder met haar duurzaamheidsmissie. Zo zijn de lonten die voor de kaarsen gebruikt worden lood- en zinkvrij. Ze worden gemaakt van katoenen draden die verweven zijn met papier draden. De labels op de kaarsen zijn van gerecycled papier en ook het verpakkingsmateriaal zoals de doosjes, houtwol, touw en stempelinkt bestaan uit natuurlijke, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

Het resultaat zijn milieuvriendelijke, stijlvolle kaarsen met subtiele geuren als lavendel, cederhout & vanille en eucalyptus & citroen. Brandt kaarsen stralen een warme sfeer uit en vullen je ruimte met een door de natuur geïnspireerde, zachte geur.

Een product met een goed verhaal, waar je urenlang plezier van beleeft!

Brandt kaarsen stralen een warme sfeer uit en vullen je ruimte met een door de natuur geïnspireerde, zachte geur.