“Kostbare grondstoffen. Heilzame kennis. Vertrouwen op de innerlijke kracht. Schoonheid zit in ritme en evenwichtigheid.”
De eerste producten van Dr. Hauschka kwamen in 1967 op de markt, een tijd waarin ideeën over natuurlijke cosmetica nog niet zo werden omarmd als nu. De producten onderscheidden zich door het gebruik van natuurlijke grondstoffen, extracten van heilzame planten en het niet gebruiken van chemische toevoegingen. En dat is nu nog steeds zo!

Er worden alleen grondstoffen gebruikt die te vinden zijn in de natuur en er wordt rekening gehouden met de natuurlijke kringloop. Een groot deel van de planten komt uit de eigen tuin, waar gewerkt wordt op biologisch-dynamische wijze. Zo wordt er gewerkt met eigen compost, het zaaigoed komt hoofdzakelijk uit de eigen tuin, waar ook diverse bijenvolken leven.

bio-bij-jansen-hauschka-productoverzicht-2-tmb-620

Dr. Hauschka gaat er vanuit dat de huid het vermogen bezit om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Een belangrijk verschil met gangbare verzorgingsproducten is dat de producten van Dr. Hauschka deze processen ondersteunen en niet overnemen. Zelfs de decoratieve lijn bevat verzorgende ingrediënten!

Wij zijn al jaren groot fan van de verzorgingsproducten en cosmetica van Dr. Hauschka. Een paar keer per jaar worden er trainingen voor winkeliers verzorgd, waar we dan ook met veel plezier aan deelnemen. De kennis die we daar opdoen delen we graag met jou.

"Kostbare grondstoffen. Heilzame kennis. Vertrouwen op de innerlijke kracht. Schoonheid zit in ritme en evenwichtigheid."