Sinds een tijdje hebben we het duurzame merk ecoLiving in ons assortiment. Dit Britse bedrijf produceert hoogwaardige afvalvrije producten voor in en rondom huis. De gebruiksvoorwerpen hebben een stijlvolle uitstraling en zijn handig in het gebruik. Denk hierbij aan vaatdoekjes, afwasborstel met verwisselbare kop, veger en blik en flessenborstels. Alle producten zijn verantwoord vervaardigd en zijn plasticvrij en vegan.

CO2-neutraal

Bij ecoLiving zetten ze zich in om bewust en duurzaam te handelen in al het mogelijke. Het beschermen van de planeet waarop we leven is niet alleen hun zaak, het is hun passie. Zo is de hele operatie van ecoLiving CO2-neutraal. Dit betekent dat ze een netto nul CO2-voetafdruk hebben. Simpel gezegd, ze compenseren elke CO2-voetafdruk die ze hebben door samen te werken met Carbon Footprint om organisaties te financieren die zich inzetten om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen.

Herbossing

Ook dragen ze bij aan het verwijderen van koolstofemissies via hun samenwerking met Eden Reforestation Projects. Voor elk gemarkeerd item dat wordt verkocht, doneert ecoLiving een boom aan het Eden Reforestation Scheme. Elke donatie levert niet alleen een boom op om te planten, maar ondersteunt ook werkgelegenheid in de gebieden waar de Eden Reforestation Projects werken. Dit komt omdat Eden de lokale bevolking in dienst heeft om de bomen te planten, en zo de lokale economie en de herbebossing ondersteunt. De Eden Reforestation Projects zijn momenteel actief in Nepal, Madagaskar, Haïti, Indonesië en Mozambique.

Het beschermen van de planeet waarop we leven is niet alleen ecoLiving's zaak, het is hun passie.