Per jaar worden er meer dan 3,6 biljoen tandenborstels gebruikt, waarvan de meeste uiteindelijk op vuilnisbulten en in de natuur eindigen. Hier wil de Humble Brush Company met haar duurzame bamboetandenborstels graag iets aan doen!

bio-bij-jansen-humble-brush-mix-tmb-620

In 2013 werd het bedrijf in Zweden opgericht om de plastic vervuiling tegen te gaan. De tandenborstels zijn onder leiding van tandartsen ontwikkeld en doen daarom niet onder voor plastic tandenborstels. De door Humble Brush gebruikte bamboe groeit in China en wordt op duurzame wijze geproduceerd. Omdat bamboe een plant is en van zichzelf antibacterieel, zijn er voor de productie ervan geen mest of pesticiden nodig.

Afbreekbaar

De handvatten zijn 100% afbreekbaar en kunnen net zo lang als een plastic tandenborstel (drie maanden) mee. De zachte haren zijn van nylon (BPA-vrij), wat niet composteerbaar maar wél makkelijk afbreekbaar is. Dit is omdat er helaas geen plantaardig materiaal bestaat dat een levensduur van drie maanden kan garanderen. Daarnaast worden tandenborstels geleverd in een milieubewuste verpakking: zo is het zakje plantaardig en biologisch afbreekbaar en is het doosje er omheen gemaakt van 100% gerycled materiaal.

dsc_0316

Give back

Veel mensen hebben geen basismiddelen van bestaan, zoals een tandenborstel, die mondziektes kan voorkomen. Ook daar wil Humble Brush iets aan doen. Elke aankoop van een Humble Brush tandenborstel gaat naar projecten voor kinderen in kwetsbare gebieden die orale verzorging nodig hebben. Naast het uitdelen van tandenborstels en het geven van voorlichting, doneert de Humble Brush Company jaarlijks een bedrag afhankelijk van het verkochte aantal tandenborstels van dat jaar. Dus hoe meer tandenborstels er verkocht worden, hoe meer kinderen en volwassenen er geholpen kunnen worden.

Naast dat de tandenborstel de wereld een beetje mooier maakt, heeft het ook nog een hip, modern, Scandinavisch design. De tandenborstel is in verschillende kleuren en ook in een kindervariant te verkrijgen. Een echte blikvanger in de badkamer dus, voor jong en oud!

De tandenborstels zijn onder leiding van tandartsen ontwikkeld en doen niet onder voor plastic tandenborstels!