Schoonheid, eenvoud, eerlijk en verantwoord geproduceerd: zo zouden wij graag de producten van Jurianne Matter willen omschrijven. Ze maakt prachtige papier- en textielwaren, die mooi staan in huis en ook heel leuk zijn om een ander cadeau te doen.

bygge-houses-17

Jurianne Matter startte haar bedrijf in 2008 vanwege haar voorliefde voor papierwaren. Ze pakte het meteen groots aan - inclusief met het gebruik van haar eigen naam - want ze geloofde erin. De eenvoud en schoonheid van haar ontwerpen spreken aan: papier, handwerk, tradities, lieve printjes, het zelf in elkaar zetten en alles eco-vriendelijk geproduceerd. Ze laat zich graag inspireren door (het ritme van) de natuur en ook dat is terug te zien in de natuurlijke en zachte kleuren die ze gebruikt.

bio-bij-jansen-rosaryvine-organic-tea-towel-2-tmb-620

Inmiddels heeft het papier gezelschap gekregen van Jurianne's tweede liefde: textiel. En ook dit draagt haar handschrift: poëtisch, grafisch en stijlvol. Het zijn functionele producten, met mooie prints, gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen die, als je er goed op past, een leven lang mee kunnen.

Eco-vriendelijk

Mooie producten maken betekent voor Jurianne ook dat ze zo schoon en eerlijk mogelijk geproduceerd worden. Dit zie je terug in het papier dat ze gebruikt (FSC-gecertificeerd en gedrukt met eco-inkten) maar ook in het verpakkingsmateriaal. Haar textiel wordt geproduceerd onder 's werelds beste certificering. Van het zaadje op het land tot de stiksels in de fabriek: alles voldoet aan de strenge GOTS-eisen.

Prachtige verantwoorde papierwaren, biologisch kantoenen tassen en theedoeken: stuk voor stuk bijzondere producten om je huis mee aan te kleden en te verwarmen. Wij zijn verliefd!

“Een product is voor mij pas echt mooi als het met respect voor natuur en mens tot stand gekomen is”.