Klean Kanteen is een Amerikaans familiebedrijf dat opgezet werd in 2004. Het bedrijf was de eerste die met BPA-vrije roestvrijstalen bekers op de markt kwam.

Met hun drinkflessen bieden ze een duurzaam en veilig alternatief voor plastic en aluminium-behandelde flessen. Klean Kanteen heeft een groot aanbod aan verschillende formaten drinkbekers zoals koffiebekers, bidons, tuitbekers, thermosflessen, bekers voor mee naar school, voedselcontainers en zelfs aan de allerkleinsten met babyflesjes is gedacht. Ook op gebied van kleur is er voor ieder iets wils, wij kunnen haast niet kiezen!

bio-bij-jansen-kk-koffiemok-donut-tmb-620

Veilig gebruik

De flessen worden gemaakt van food-grade roestvrij staal. Dit houdt in dat het milieuvriendelijk is en geen geur, kleur of smaak absorbeert. Je kunt ze dus gerust vullen met wat je maar wilt! Daarnaast hebben de flessen een grote opening waardoor ze maken te (her)vullen zijn en je er ook zo met een afwasborstel in kan. De fles heeft afgeronde hoeken waardoor er ook geen vuil of bacteriën achterblijven. De bekers van Klean Kanteen zijn zelf ook 100% recyclebaar.

Klean Kanteen is altijd in ontwikkeling en op zoek naar duurzame alternatieven. Zo hebben ze dit jaar de Klean Coat ontwikkeld. Dit is een 100% veilige en verantwoorde poederlak, waarbij zowel tijdens de productie als later bij het gebruik geen schadelijke, giftige stoffen vrij komen.

bio-bij-jansen-kk-insulated-ijsje-tmb-620

Gemeenschap

De flessen worden in China onder strenge controle gemaakt. Zo wordt er goed gelet op de werkomstandigheden van de arbeiders en ontvangen zij een eerlijk loon. Er wordt nauw samengewerkt en de fabrieken worden regelmatig (onaangekondigd) bezocht). Ook worden er scherpe eisen aan het productieproces gesteld waarbij de bescherming en het behoud van het milieu bovenaan staan.

Klean Kanteen is ook trots lid van 1% for the planet, wat inhoudt dat zij 1% van hun bruto jaaromzet doneren aan non-profit organisaties die zich inzetten voor het milieu. Ook sponsoren ze verschillende lokale initiatieven in de Verenigde Staten.

Iedere keer dat je je Klean Kanteen fles vult en met elke slok die je neemt, help je de wereld een beetje schoner en mooier te maken!

Met hun drinkflessen bieden ze een duurzaam en veilig alternatief voor plastic en aluminium-behandelde flessen.