Eén van onze favoriete merken is La Bio Idea. Dit Italiaanse merk komt van Sicilië en is veelvuldig in onze winkel vertegenwoordigd. Denk aan pasta's, pastasausen, bonen en peulvruchten, pesto's, olijven en olijfolies en citrusproducten zoals geconfijte citroensnippers. In deze blog vertellen we je graag meer over dit prachtige en heerlijke merk.

La Bio Idea werd opgericht in 1990 toen de Nederlander Poppe Braam op een rondreis door Sicilië lokale boeren en fabrikanten bezocht. Zij produceerden al generaties lang prachtige en pure producten maar het lukte hen maar niet om deze in de rest van Europa te verkopen. Braam werkte al jaren in de biologische branche en zag in dat het voor deze producten door hun traditionele en ambachtelijke werkwijze niet veel moeite zou kosten om over te stappen naar het biologisch produceren. Hij wist de Italianen te overtuigen om hun producten onder één biologisch merk in biologische winkels door Europa te verkopen. Al snel was het merk La Bio Idea geboren.

Pasta

Het begon met een vrachtwagen vol biologische pasta die rechtstreeks van Sicilië naar Nederland vertrok. Deze pasta werd en wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt door de familie Barbagallo in Fiumefreddo op Sicilië. De familie begon er meer dan 100 jaar geleden een pastafabriek die er nu nog steeds staat. En ook de boeren in de omgeving brengen er net als hun voorouders hun durum tarwe heen. Grootvader Giuseppe controleert nog steeds, naast de laboratoriumanalyses, handmatig de kwaliteit van de geleverde tarwe. De tarwe wordt na het malen binnen 24 uur verwerkt tot pasta en krijgt alle tijd om te drogen, zodat de smaak, geur en voedingsstoffen behouden blijven. Want zoals zoon Angelo zegt: "stress is no good for pasta and people."

bio-bij-jansen-lbi-familie-tmb-620

familie Barbagallo

Amore e Passione

Door de hechte samenwerking zijn de producenten van het eerste uur één grote familie geworden, die lief en leed met elkaar delen. In de loop van de jaren is er naast de pasta, een groot aantal biologische producten en families bijgekomen. De kernwaarden zijn altijd hetzelfde gebleven: biologisch, met pure kwaliteit en smaak en dat proef je. De Amore e Passione van de makers is duidelijk in de producten terug proeven!

"Stress is no good for pasta and people!"