Wij zijn blij want wij verkopen de prachtige kleurpotloden van Lyra!

Lyra is een bekende producent van voornamelijk 'dikke' kleurpotloden en bouwpotloden. De zes- en driehoekige kleurpotloden liggen makkelijk in de hand en hebben een sterke kern waardoor deze in principe nooit breekt. De potloden hebben mooie, heldere kleuren en ze worden veel gebruikt op vrije scholen en bij het inkleuren van mandala's.

Geschiedenis

Het ontstaan van de potloden is terug te leiden naar het jaar 1806. De Duitse Johann Froescheis nam in Neurenberg een fabriek over en begon met de productie van kleurpotloden. Meer dan anderhalve eeuw later, in 1987, verhuisde het bedrijf naar Gebersdorf. Vanaf 2008 vormt het merk onderdeel van de FILA-groep. Deze groep is één van de grootste teken- en kleurproducenten van de wereld. Kwaliteit en innovatie stonden bij Froescheis hoog in het vaandel en vandaag de dag is dat nog steeds een leidraad.

Kwaliteit

Lyra hecht aan kwaliteit en probeert dit op verschillende manieren te waarborgen. Zo is elk product aan strenge testen onderworpen en voorzien van verschillende keurmerken. Zo laat het Duitse 'spielgut' logo zien dat het speelgoed zowel met kinderen als door experts is getest, met een positief resultaat. Ook hechten ze bij Lyra aan een duurzame productie. Daarom is al meer dan 85% van het hout dat er voor de potloden gebruikt wordt FSC-gecertificeerd. Dit keurmerk waarborgt transparantie en betekent dat mens en natuur op een eerlijke en verantwoorde manier behandeld worden.

Maatschappelijke inzet

Met haar potloden, andere artikelen en donaties ondersteunt Lyra op allerlei manieren projecten en organisaties zodat ook minder bedeelde kinderen van het tekenen en kleuren kunnen genieten. Ook verstrekt Lyra subsidies aan musea, universiteiten en scholen in de regio. Enkele projecten kunnen hier bekeken worden. Op deze manier probeert Lyra de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken!

Lyra hecht aan kwaliteit en probeert dit op verschillende manieren te waarborgen.