Welkom in de wondere wereld van Minimalisma! Waar alles zacht is, we ons omhuld voelen en kinderen nooit opgroeien! Wij zijn heel blij met dit prachtige kinderkledingmerk in onze winkel! De kleding wordt gemaakt van duurzame materialen zoals zijde, wol en biologisch katoen en door hun rekbare eigenschappen groeien ze letterlijk met baby's en kinderen mee. Met hun tijdloze ontwerpen en kleuren blijven ze mooi en kan je er eindeloos mee combineren!

Minimalisma werd opgericht door de Noordse Maja in 2012. Ze groeide op in Kopenhagen. Van jongs af aan was Maja al geïnteresseerd in mode en ze had dan ook het geluk dat ze een moeder had die praktisch alles kon breien. Ze droeg graag haar moeders handgemaakte jurken en truien. De natuur speelde een belangrijke rol in haar jeugd en hier laat ze zich voor haar ontwerpen nog steeds graag door inspireren.

bio-bij-jansen-minimalsima-stapel-tmb-620

Nordic design

Maja werkte lang bij een groot modehuis in Copenhagen, maar ze wilde altijd al graag iets voor zichzelf doen. Ze nam ontslag, verhuisde naar Zwitserland en kreeg haar eerste kindje. Langzaam begonnen de dingen op hun plaats te vallen: ze bracht graag tijd met haar baby door maar wilde ook haar professionele vaardigheden inzetten. Het idee voor Minimalisma kinderkleding was geboren: minimalistisch Scandinavisch design gecombineerd met de beste, natuurlijke materialen.

De eerste collectie, bestaand uit kleding gemaakt van onder andere wol en zijde, werd in 2012 gelanceerd. Eén van de limited edition truien werd zelf door haar moeder gebreid: een ontwerp dat Maja vroeger altijd droeg, uitgevoerd in de zachtste kasjmier. Tot op de dag van vandaag vormen eenvoudig design, duurzaamheid en de beste natuurlijke materialen de speerpunten van Minimalisma.

Lees hieronder meer over de natuurlijke materialen zijde, wol en biologisch katoen die Minimalisma gebruikt en welke goede eigenschappen deze kleding voor ons heeft.

Seamless silk

De combinatie van pure en natuurlijke zijde en katoen is voor kinderen en baby's in het bijzonder, zeer comfortable en prettig om te dragen. Omdat er geen naden in deze kleding zit, zorgt dit ook niet voor irritaties op de huid. De zeer zachte stof omhult de baby maar is zo rekbaar dat het nergens strak of beklemmend aanvoelt.

Zijde heeft het bijzondere thermo regulerende vermogen, dat ervoor zorgt dat de baby te alle tijde een gelijkmatige temperatuur behoudt. Zo kan de huid in de zomer gemakkelijk goed ademen, terwijl deze in de winter juist warmte vast kan houden. Het feit dat zijde tot 30 procent van zijn eigen gewicht in vloeistof kan opnemen zonder vochtig te voelen, betekent dat de babyhuid droog blijft.

bio-bij-jansen-400x400-172664c4a14f94a0c479b383597506ed-tmb-620

Zijdezacht voor de huid
De cocon van de zijderups bevat veel antimicrobiële materialen waarmee de rups zichzelf beschermt tijdens de verpopping. De helende en ontstekingsremmende eigenschappen van deze antimicrobiële materialen zijn ook effectief op de menselijke huid. De helende eigenschappen van zijde helpen daarom irritaties verminderen en omhullen de huid. Daarnaast is zijde ideaal voor de gevoelige huid vanwege de hypoallergene eigenschappen: huisstormijt kan namelijk niet in zijde leven.

Van nature is zijde milieuvriendelijk. Er kunnen geen pesticiden worden gebruikt op de moerbeibomen waar de rupsen in leven. Zijde wordt met weinig impact op dezelfde manier geproduceerd als in de afgelopen 5000 jaar.

Merino wol

Merino wol wordt beschouwd als de beste kwaliteit wol ter wereld en staat bekend om zijn luxueuze zachtheid. Dit warme en zachte gevoel maakt het daarom perfect als de eerste laag voor kinderen. De merino wol van Minimalisma is van nature duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Warme wol
In tegenstelling tot synthetische vezels, behoudt merino wol zijn thermische eigenschappen als het nat is, om zo de lichaamstemperatuur beter te reguleren. Dit betekent dat bij het dragen het niet vochtig of nat aanvoelt omdat de wol het vocht juist afgeeft en de lichaamswarmte binnenhoudt. In warmere omstandigheden beschermt ditzelfde ademhalingsvermogen tegen oververhitting. Velen kiezen voor wol als nachtkleding, omdat dit het slaappatroon bij baby's en kinderen zou verbeteren.

bio-bij-jansen-minimalisma-leggins-tmb-620

De wollen kleding van Minimalisma is net als de zijde, buisvormig gebreid, waardoor ook hier geen sprake is van irriterende naden. De wol is zacht op de huid zonder strak aan te voelen. Tegelijkertijd is de wol zeer rekbaar, wat het uiterst geschikt maakt voor actieve en spelende baby's en kinderen.

Organic essentials

De katoen van Minimalisma is 100% biologisch. Deze katoen is GOTS-certificeerd en voldoet hiermee wettelijk aan alle eisen om schoon en verantwoord katoen te produceren. De tijdloze basiscollectie wordt in vier subtiele tinten geleverd. Doordat er een dunnere en dikkere variant bestaat, kan er goed mee gevarieerd en gecombineerd worden!

bio-bij-jansen-400x400-d9c1ff9eacae4efd977fcffc812d1fdd-tmb-620

De helende en ontstekingsremmende eigenschappen van de antimicrobiële materialen in zijde zijn ook effectief op de menselijke huid. De helende eigenschappen van zijde helpen daarom irritaties verminderen en omhullen de huid.