De pleisters van PATCH zijn ontwikkeld door de Australische vader James toen hij ontdekte dat zijn zoontje Charlie allergisch bleek te zijn voor gewone pleisters. In plaats van dat deze zijn speelwonden beschermden en verzorgden, leken ze het probleem alleen maar erger te maken.

bio-bij-jansen-patch-verzameling-tmb-620

Plastic pleisters

James was geschokt toen hij ontdekte dat er in gewone pleisters chemicaliën zitten, om nog maar niet te spreken van de enorme hoeveelheid plastic materialen die er voor de productie gebruikt wordt en daarmee bijdraagt aan het milieuprobleem. Toen bleek dat Charlie niet de enige was die gevoelig reageerde op reguliere pleisters, werd James gemotiveerd om naar een beter alternatief op zoek te gaan.

De meeste traditionele pleisters (het zelfklevende deel) wordt gemaakt van een soort plastic (PVC, polyethyleen of polyurethaan), wat na eenmalig gebruik op de vuilnisbult terechtkomt. Met 1,2 miljard huishoudens op de wereld, die gemiddeld 1 pakje pleisters per jaar kopen, produceert dit 2,5 miljard strekkende meters stripafval per jaar, wat genoeg is om 51 keer de wereld rond te wikkelen!

Alternatief van bamboe

PATCH pleisters zijn daarentegen gemaakt van duurzaam bamboe (bamboevezel), dat zowel mens- als milieuvriendelijk is en een alternatief biedt voor de meest gebruikte materialen. Zo is bamboe een snel hernieuwbare hulpbron dat vele malen sneller groeit dan bomen. Ook verbruikt het veel minder water, produceert het tot 35 procent meer zuurstof en heeft het geen pesticiden of herbiciden nodig om te groeien. Bamboe is daarnaast van nature hypoallergeen.

bio-bij-jansen-patch-kids-pleister-tmb-620

De pleisters zijn daarom het perfecte hypoallergene en biologisch afbreekbare alternatief voor wondverzorging. PATCH is er trots op dat ze natuurlijk, organische en duurzame bronnen gebruiken, waarvan historisch bewezen is dat ze de symptomen verzachten en wondherstel bevorderen, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes.

Extra verzorging

PATCH is ontworpen met ingrediënten op basis van mineralen voor alle gevoelige huidtypes. Kokosolie, aloë vera en actieve kool ondersteunen het herstelproces van de huid.

bio-bij-jansen-patch-verzameling-2-tmb-620
  • PATCH kokosolie is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De kokosolie in het gaas verzacht kleine schaafwonden en biedt langdurige ondersteuning aan de gevoelige huid.
  • PATCH aloë vera is hypoallergeen en uitermate geschikt om brandwonden, blaren en kleine schaafwonden te helpen herstellen en verzachten.
  • PATCH actieve kool is er voor sportliefhebbers. De geactiveerde bamboehoutskool is sterk absorberend en helpt onzuiverheden en infecties uit kleine wondjes te verwijderen. Zo worden ontstekingen en roodheid verminderd, waardoor het risico op een infectie kleiner wordt en een veiligere genezing van de wond bevorderd wordt.

100% composteerbaar

Naast dat de pleisters biologisch afbreekbaar zijn, zijn de verpakking ook composteerbaar. De kokers zijn gemaakt van gerecycled papier en kunnen zelf ook weer gerecycled worden.

“We zien krassen, kneuzingen en snijwonden als kleine eretekens. Tekenen van een leven met volle teugen! Omdat krassen natuurlijk zijn, is PATCH dat ook.”