Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea franchisegever van de biologische supermarktketen Ekoplaza. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice.

Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Vanuit die positie neemt Udea haar verantwoordelijkheid. Udea wil maatgevend zijn in de biologische wereld en door haar keuzes leiderschap tonen. Niet alleen op korte termijn en gericht op snelle resultaten, maar vanuit een duurzame visie geschraagd door integere keuzes. Dit zal leiden tot groei van biologische landbouw en consumptie, waarbij een gezonde en duurzame voedselketen ontstaat.

Visie

Samen zorgen voor de aarde
Het logo van Udea verbeeldt ‘samen zorgen voor de aarde’, verbinding leggen tussen aarde en mens en het onderstreept de keten- of kringloopgedachte. ‘Verbindend in biologisch’ geeft de visie van Udea weer. Haar visie leunt op een aantal onderliggende waarden van waaruit de visie en het handelen ernaar wordt getoetst. Deze waarden willen ze elke dag verder invullen en waar maken. Verantwoording nemen voor een gezonde en duurzame voedselketen die transparant is en verbonden met de oorsprong van voeding.

Biologische producten

Het uitgangspunt van puur genieten
Biologische producten zijn voor Udea het uitgangspunt van puur genieten. De biologische producten die we van hen geleverd krijgen zijn duurzaam, heerlijk en puur en daar kan je ongestoord van genieten. Bij biologische producten is er over het algemeen veel nauwer contact tussen producent en groothandel. Deze wederzijdse afhankelijkheid zorgt voor gezamenlijk continuïteit en faire omstandigheden. Dagelijks probeert Udea door optimalisatie van de contacten met haar leveranciers en afnemers een beter aanbod met een betere prijs-kwaliteitverhouding te realiseren. Uiteraard worden nieuwe producten altijd eerst intern beoordeeld, voor ze aan het assortiment toegevoegd worden.

"Verantwoording nemen voor een gezonde en duurzame voedselketen die transparant is en verbonden met de oorsprong van voeding."