Join the Zero Waste Club! Prachtige, eenvoudige ontwerpen zoals wattenstaafjes, herbruikbare rietjes en afwasborstels die verantwoord geproduceerd zijn, makkelijk in het gebruik en ook weer helemaal gerecycled kunnen worden. Are you in?

De bedenkers

De Zero Waste Club werd opgericht door twee Britse vrienden, Rishi en Pawan, vanuit onvrede over de schade die we aan het milieu berokkenen. Daarom gingen ze zelf op onderzoek uit. Ze ontdekten dat veel producten die als eco-vriendelijk bestempeld worden, helemaal niet zo duurzaam blijken te zijn. Daarop besloten ze zelf aan de slag te gaan en echte eco-vriendelijke, duurzame, stijlvolle en ethische producten te maken. De Zero Waste Club was geboren!

Transparant

Rishi en Pawan willen meer dan alleen mooie, milieuvriendelijke producten maken, ze willen ook transparant zijn in hoe ze dat doen. Daarom zijn ze open over hun leveringsketen en zo hopen ze ook andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Hun ultieme doel is om producten te maken van (zwerf)afval. Al het geld dat ze momenteel verdienen wordt daarom geïnvesteerd in onderzoek waarin afval de belangrijkste hulpbron is. Tot die tijd gebruiken ze de meest duurzame grondstoffen die ze kunnen vinden, zoals Moso bamboe.

De makers

Moso bamboe is één van de snelst groeiende planten op aarde. Deze bamboe komt voornamelijk in China voor en dat is ook waar de bamboe van de Zero Waste Club vandaan komt. De bamboe wordt duurzaam en ethisch gesneden in Ningbo door zes bamboesnijders: Zhao Deming, Xu Jianguo, Zhang Hui, Wang Lii, Zheng Yu en Lu Jianjun. De producten zelf worden ook in een fabriek in Ningbo verwerkt, wat betekent dat er weinig CO2 uitstoot plaatsvindt tijdens het transport. De fabriek betaalt haar medewerkers het dubbele van het minimum loon in Ningbo, wat neerkomt op zo'n £4 per uur.

zero-waste-club-group-shots-5

De verpakking

Het verpakkingsmateriaal bestaat uit 100% gereycled en ongebleekt kraftpapier, plastics en siliconen worden vermeden. Zelfs de tape waarmee de dozen verstuurd worden is van papier en is evenals het verpakkingsmateriaal compleet recyclebaar.

Plant a tree

Bij de Zero Waste Club planten ze voor ieder verkocht product een boom. Zo zijn er al 14,140 bomen geplant, waarmee 307,828kg CO2-uitstoot per jaar gecompenseerd wordt en er genoeg zuurstof geproduceerd wordt om 28,280 mensen te ondersteunen.

Lees hier meer over de goede dingen die de Zero Waste Club doet! Are you in?

De Zero Waste Club wil transparant zijn in hoe ze hun producten maken. Daarom zijn ze open over hun leveringsketen en zo hopen ze ook andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.