Wij verkopen de eieren van Boer Bart en daar zijn we trots op!

Bart's visie

Naast leg- en vleeskippen, houdt Boer Bart ook koeien en varkens. Daarbij is het doel om op de boerderij een landbouwsysteem te ontwikkelen dat volledig samenwerkt met de natuur en opgaat in het karakter van de omgeving. Hierbij zijn een hoge kwaliteit voedsel, een systeem dat milieu zuiverend werkt, diervriendelijkheid en inventief denken belangrijke speerpunten. Boer Bart streeft er naar een systeem te ontwikkelen dat tijdloos is en dat over 1000 jaar nog zou kunnen functioneren.

Natuurlijke kringloop

Dit doet de boerderij door de dieren terug te zetten in de natuurlijke kringloop en door hen hun eigen instinct te laten volgen. Zo worden de koeien in het weideseizoen (maart tot november) in de wei gemelkt, zodat ze niet iedere dag over de kavelpaden hoeven te lopen en zodat ook de verder afgelegen weilanden goed beweid worden. Deze unieke samenwerking heeft niet alleen een positieve invloed op de kwaliteit van het leven van de dieren, maar ook op de smaak van de producten, dat proef je!

bio-bij-jansen-kippen-binnen-1-1024x683-tmb-620

Kippencaravan 2.0

Dat inventief denken, is terug te vinden in de kipcaravan 2.0 bijvoorbeeld. De kippen verhuizen met hun caravan achter de koeien aan. De caravan maakt het makkelijk om hun hok te verplaatsten maar beschermt de dieren ’s nachts ook tegen roofdieren en dient tevens als legplaats.

Doordat de kippen ’s ochtends over het gras scharrelen, harken ze de grasmat aan. Ze halen hiermee de zwakke planten uit de bodem, waardoor nieuwe zaden de kans krijgen om uit te groeien. Daarnaast zoeken ze de kippen de larven uit de mest van de koeien. Hierdoor scharrelen ze de mest uit elkaar, waardoor het gras beschikking krijgt over de voeding van de mest. Omdat de kippen de ruimte en vrijheid krijgen, wordt hun voedsel niet beperkt tot kippenvoer en eten ze zo gezond en gevarieerd.

Eierdozen

De eieren van de kippen van Boer Bart worden per tien in een doosje geleverd, waar de houdbaarheidsdatum niet op gedrukt wordt. In plaats daarvan wordt er aan ieder doosje een kaartje toegevoegd waarop dit te vinden is. Op deze manier kunnen de dozen worden hergebruikt en hoeft alleen het kaartje vervangen te worden. Breng daarom vooral je doosje na gebruik terug naar de winkel, dan zorgen wij ervoor dat deze weer bij Boer Bart terecht komt!

Voor meer informatie, kan je een kijkje nemen op de website van Boer Bart!

Breng daarom vooral je doosje na gebruik terug naar de winkel, dan zorgen wij ervoor dat deze weer bij Boer Bart terecht komt!