Bovenin Noord-Holland vind je de biologische boerderij De Almershof. Iedere vrijdag leveren zij ons kraakverse groente en fruit. Op de boerderij wordt een groot deel van hun producten zelf geteeld. Verschillende telers uit de rest van de regio vult het assortiment verder aan.

Eigenaar Paul Noordermeer groeide op het biologisch akkerbouwbedrijf De Almershof op. Uit principiële overwegingen is zijn vader jaren geleden omgeschakeld naar biologische akkerbouw. Hoewel Paul het boeren altijd interessant heeft gevonden, is het niet voor hem weggelegd. Door de jaren heen ontwikkelde hij echter wel een grote belangstelling voor biologisch voedsel, duurzaamheid en andere zaken die bijdragen aan een schonere wereld. Met zijn bedrijf streeft Paul ernaar een bescheiden maar enthousiaste bijdrage te leveren.

paul

Eigenaar Paul Noordermeer zet de winterpeen klaar

Visie

De Almershof wilt zo gezond en duurzaam mogelijke producten leveren. Dit realiseren zij aan de hand van drie kernwaarden:

  • De Almershof levert uitsluitend biologische producten: beter voor het milieu en beter voor jouw gezondheid!
  • Alle producten uit het assortiment zijn lokaal geteeld. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid CO2-uitstoot voorkomen, zijn de producten extra vers en weet je precies waar je voedsel geteeld wordt!
  • Het assortiment van De Almershof bestaat zoveel mogelijk uit seizoensgebonden producten. Deze hoeven dus van minder ver te komen en daarnaast heeft je lichaam in de winter behoefte aan andere voeding dan in de zomer.

Daarnaast beschikt het bedrijf over een windmolen en hebben ze een dak vol zonnepanelen waarmee duurzame energie opgewekt wordt, zowel voor eigen gebruik als voor vele andere huishoudens.

De Almershof streeft ernaar het totale proces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen: vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond ingaat, totdat het product bij jou op je bord ligt.

Het resultaat is een gezonder, verser en milieuvriendelijker product en dat smaakt nog nét wat lekkerder vinden wij!

De Almershof streeft ernaar het totale proces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen: vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond ingaat, totdat het product bij jou op je bord ligt.