Wij zijn verzot op de lokale en biologische kaas van De Nylander! Heerlijk en romig van smaak, dat moet haast wel door die Jerseymelk komen!

Familiebedrijf

De familie Bokma uit Workum is in 1998 overgegaan op biologische bedrijfsvoering in hun melkveebedrijf. In 2009 heeft de familie de kaasmakerij De Nylander overgenomen en de daarbij behorende boerderijwinkel. Boer Otto-Jan, zijn vrouw Marianne en hun kinderen: iedereen helpt mee in het bedrijf! En dat is nu net wat het zo leuk maakt: dat je het als familie, samen, doet!

bio-bij-jansen-nylander-p2b0227-155final-tmb-620

De familie Bokma

Jersey koeien

De kaas wordt gemaakt van de melk van Jersey koeien. Deze koeien zijn heel nieuwsgierig, hebben een bruine vacht en zijn wat kleiner dan de koeien die we vaak buiten zien staan. De koeien zijn zoveel mogelijk buiten en krijgen alle ruimte om rond te lopen en te grazen. Dat is goed en prettig voor de koeien en resulteert ook in heerlijke zuivelproducten. Daarnaast voorzien de Jerseys ons ook van een lekker stukje vlees zoals hamburgers en rookworst (te vinden in de diepvries).

De koeien worden twee keer per dag gemolken. Van de verse melk wordt op locatie boerenkaas en boter gemaakt. Het meest bekend staat De Nylander om haar nagelkaas. Aan dit typisch Friese product worden komijn en kruidnagel toegevoegd, wat het zo'n authentieke en lekkere smaak geeft!

We gingen bij De Nylander op bezoek. Bekijk hier ons filmpje!

Het meest bekend staat De Nylander om haar nagelkaas. Aan dit typisch Friese product worden komijn en kruidnagel toegevoegd, wat het zo'n authentieke en lekkere smaak geeft.