Hallo! Mijn naam is Marike, ik ga naar school op Impulse hier in Leeuwarden. Als bijbaantje werk ik twee keer in de week bij Bio bij Jansen als vakkenvuller. Ik wilde graag bij een biologische winkel werken, omdat ik geïnteresseerd ben in duurzaamheid en biologische producten. Ik vind kleine aanpassingen om het milieu te helpen erg belangrijk.

Zelf ben ik veganist, daarvoor was ik al een paar jaar vegetariër, maar in januari 2019 heb ik ervoor gekozen om nog een stapje verder te zetten. Hierdoor ben ik meer in aanraking gekomen met verantwoorde voeding en duurzaamheid en hier steeds nieuwsgieriger naar geworden.

Het leuke aan Bio bij Jansen vind ik onder andere de fijne sfeer die er hangt. Daarnaast zijn er een heleboel verschillende producten in het assortiment die niet overal te krijgen zijn, onder andere voor allergieën en intoleranties, zo zijn er bijvoorbeeld veel glutenvrije en vegan producten. Ook vind ik het heel leerzaam om bij Bio bij Jansen te werken, ik leer steeds meer over goede voeding, verzorgingsproducten en duurzaamheid.

Ik vind kleine aanpassingen om het milieu te helpen erg belangrijk.