Aantal

12 stuks

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine appels

  • 1 tl. kaneel

  • 150 gr. bloem

  • 150 gr. roomboter

  • 100 gr. oerzoet (of ruwe rietsuiker)

  • 3 eieren

  • 1 tl. bakpoeder

Werkwijze

  • Oven voorverwarmen op 175 graden en bakblik met papieren cakevormpjes klaarzetten;

  • Appels in vieren snijden en het klokhuis verwijderen, de schil kun je laten zitten;

  • Appelparten raspen en kaneel er door roeren;

  • Boter smelten op een zacht vuur, het moet niet heet worden (anders even laten staan om af te koelen);

  • In een mengkom boter, oerzoet (of suiker) en eieren tot een romig mengsel kloppen, meel en bakpoeder toevoegen en goed doorroeren. Als laatste de geraspte appel er door doen;

  • Cakevormpjes vullen en bakken in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.

Recept van Greet Jansen