Appelcakejes
Aantal
12 stuks
Ingrediënten
-
1 grote of 2 kleine appels
-
1 tl kaneel
-
150 gr bloem
-
150 gr roomboter
-
100 gr oerzoet (of ruwe rietsuiker)
-
3 eieren
- 1 tl. bakpoeder
Werkwijze
-
Oven voorverwarmen op 175 graden en bakblik met papieren cakevormpjes klaarzetten;
-
Appels in vieren snijden en het klokhuis verwijderen, de schil kun je laten zitten;
-
Appelparten raspen en kaneel er door roeren;
-
Boter smelten op een zacht vuur, het moet niet heet worden (anders even laten staan om af te koelen);
-
In een mengkom boter, oerzoet (of suiker) en eieren tot een romig mengsel kloppen, meel en bakpoeder toevoegen en goed doorroeren. Als laatste de geraspte appel er door doen;
- Cakevormpjes vullen en bakken in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.