Voor Panash maakte Louise van het Keukenatelier deze lekkere pannenkoekjes. Bij het bedenken van dit recept liet ze zich inspireren door de Vietnamese springrolls. Hierbij worden de groenten (en soms ook garnalen of vlees) gewikkeld in geweekte rijstvellen. Ze gebruikte de pannenkoekenmix van Panash in de smaak Gember & Citroengras. Hierin proef je met name de warme smaak van de gember en dit is erg lekker bij de frisse groente en pittige pindasaus.

Ingrediënten

  • 1 Panash pannenkoekenmix Gember & Citroengras
    gebruik de ingrediënten voor 6-8 pannenkoeken

Voor de vulling

  • 1 komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
  • 100 gram winterpeen (geschild gewogen), in dunne reepjes
  • 1 little gem sla, fijn gesneden
  • 2 - 3 bosui, fijn gehakt
  • 16 grote muntblaadjes
  • 16 takjes koriander

Hoe je de pinda-dip maakt, lees je hier.

bio-bij-jansen-aziatisch-pannenkoekjes-tmb-620

Werkwijze

Maak een pannenkoekenbeslag van de pannenkoekmix, kokosmelk en water. Bak in een koekenpan van 24 cm doorsnede 6-8 pannenkoeken. Gebruik een klein beetje plantaardige olie om de pan in te vetten. Laat de pannenkoeken afgedekt afkoelen

Bereid alle ingrediënten voor de vulling. Zorg dat de groenten niet nat zijn, zodat de pannenkoeken niet nat en daardoor zacht worden. Vul de afgekoelde pannenkoeken als volgt: eerst de fijngesneden sla, dan de koriander en bosui en als laatste de komkommer en wortel. Duw de vulling een beetje bij elkaar en rol de pannenkoek voorzichtig op. Bewaar de gevulde pannenkoekjes tot gebruik in de koelkast.

Serveer de pannenkoek met de pinda-dip en geniet ervan! Je kunt de pannenkoek dippen in de saus, maar makkelijker is het om tijdens het eten de saus beetje bij beetje erop te doen met een lepel.

Bekijk het originele recept hier.