Een typische Engelse dessert is de custardtaart. Knapperig gebak met een zachte custard met de geur van vlierbloesem. Belvoir fruit farms deelde dit heerlijke recept met ons!

Voor een lage bakvorm van zo'n 23 cm

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 g bloem
  • 100 g boter, in blokjes gesneden
  • snufje zout
  • 4 el Belvoir vlierbloesemsiroop

Voor de vulling

  • 250 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml Belvoir vlierbloesemsiroop
  • 2 grote eieren
  • 2 grote eierdooiers
  • vers geraspte nootmuskaat
bio-bij-jansen-belvoir-custard-taart-tmb-620

Werkwijze

Maak het deeg: doe de bloem, boter en zout in een keukenmachine en mix tot het op broodkruimels lijkt. Dit kan ook met de hand door de boter er met je vingertoppen doorheen te kneden. Voeg de siroop toe, meng goed en kneed dan tot een bal. Pak deze in en laat voor 20 minuten koelen in de koelkast.

Ondertussen voor de vulling: doe alles in een grote kom, behalve de nootmuskaat. Gebruik een staafmixer of ballongarde om alles tot een glad geheel te kloppen en zet dan opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 3 mm. Vet de bakvorm in en duw het deeg voorzichtig in de bodem en zijkanten van de vorm. Knip de randen af ​​en prik de bodem lichtjes in met een vork. Plaats de vorm op een bakplaat, bekleed met verkreukeld bakpapier en vul met bakbonen. Bak 15 minuten, verwijder dan de bakbonen en bak nog eens 5 minuten tot de bodem bleek goudbruin is.

Verlaag de oventemperatuur tot 170 graden. Giet het custardmengsel voorzichtig in de vorm. Bestrooi met een beetje nootmuskaat en bak 30-35 minuten of tot de custard is uitgehard, maar nog steeds een beetje wiebelt. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm op een rooster. Bewaar in de koelkast en serveer koel.

Knapperig gebak met een zachte custard met de geur van vlierbloesem!