Wij zijn dol op koekjes bakken! BIO PLANÈTE deelde dit eenvoudige en lekkere recept met ons. Ze zijn compleet glutenvrij en veganistisch maar als dat voor jou niet hoeft, kun je de ingrediënten makkelijk vervangen voor andere varianten!

Voor zo'n 16 koekjes

Ingrediënten

  • 60 g BIO PLANÈTE kokosolie
  • 80 g BIO PLANÈTE eiwit-pindameel
  • 80 g rijstmeel
  • 1 pakje glutenvrij bakpoeder
  • 80 g rietsuiker
  • 3 el amandelmelk
  • 10 g eiervervanger (bijv. Sojameel)
  • 40 ml water
  • 180 g blauwe bessen
  • 1 snufje zout
bio-bij-jansen-bp-blauwe-bessenkoekjes-tmb-620

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een kleine steelpan op middelmatige temperatuur en laat afkoelen. Meng BIO PLANÈTE pindameel, rijstmeel en bakpoeder. Los de eivervanger op in het water volgens de bijsluiter en voeg toe aan het midden van het bloemmengsel en meng alles goed met een vork. Meng vervolgens de amandelmelk, de gesmolten kokosolie en de suiker en voeg toe aan het bloemmengsel en roer goed tot een gelijkmatige massa. Meng nu voorzichtig de blauwe bessen erdoor. Vorm kleine koekjes, druk ze een beetje plat en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Bak voor zo'n 15-18 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen en smullen maar!

Tip: in plaats van blauwe bessen kun je ook pure chocolade toevoegen!