Voor vier personen

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie + extra om in te bakken
  • 2 el honing
  • 2 cm geraspte gember
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 bos bospeen, schoongemaakt en in schuine stukjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, klein gesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 2 cm geraspte verse kurkuma
  • 200 g (spelt)bulgur
  • 100 g zachte geitenkaas
  • handje vol peterselie, fijngehakt
bio-bij-jansen-bulgur-met-bospeen-tmb-620

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200℃. Klop de olie, honing, gember, rasp en sap van limoen door elkaar en meng de wortels door dit mengsel. Rooster in een ovenschaal in ca. 30 minuten (beet)gaar.

Verwarm intussen een lepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook en de kurkumarasp rustig zacht en glazig (niet bruin). Haal van het vuur. Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.

Haal de wortels uit de oven, zet op zeef en vang het vocht op. Roer het wortel bakvocht en de gebakken biknoflook door de bulgur. Verdeel over 4 borden en schep de wortel erop. Lag er stukjes geitenkaas op een bestrooi met peterselie.

Wijntip: de combinatie van een verfrissende Sauvignon Blanc met geitenkaas is een klassieker!