Met deze pakketjes van koolblad met een hartige vulling van paddenstoelen, noten en crème fraîche zet je een verrassing op tafel. Kan als bijgerecht, maar ook prima als vegetarisch hoofdgerecht met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 8 Chinese koolbladeren
  • 250 g paddenstoelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 50 g gepelde walnoten
  • 2 tl honing
  • 1 tl zeezout
  • vers gemalen peper
  • 4 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie

Werkwijze

  1. Stoom de koolbladeren kort totdat ze soepel zijn. De bladeren moet je kunnen vouwen zonder dat ze breken (te hard) of scheuren (te zacht).
  2. Wrijf de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snij in dunne reepjes.
  3. Snij de uien fijn. Hak de knoflook fijn en fruit samen met de ui in olijfolie op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze lichtbruin kleuren.
  4. Hak de walnoten.
  5. Rasp de citroen. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is te bitter.
  6. Voeg de noten, zout, peper, citroenrasp, honing en crème fraîche toe aan de paddenstoelenmix en zet het vuur uit.
  7. Vul elk koolblad met een flinke lepel paddenstoelenvulling. Vouw het blad dicht. Begin met rollen bij het stengel gedeelte. Herhaal nog 7 keer.
  8. Prik het pakketje eventueel dicht met een cocktailprikkertje.

Recept van www.odin.nl

Tip: leg de rolletjes in een ovenschaaltje, rasp er belegen kaas over en zet het nog 5 minuutjes in een hete oven.