Aantal

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 ml rijstemelk
  • 150 gram rijstmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel ahornsiroop, agave of honing
  • snufje zout
  • 0,5 banaan in blokjes
  • 3 eetlepels rauwe cacaonibs
  • olie of vet om te bakken, bijv. kokosolie

Voor de garnering

  • 0,5 banaan in plakjes
  • chocoladesaus van ahornsiroop met een eetlepel rauwe cacaopoeder

Werkwijze

  • Klop de eieren met de melk romig;
  • En voeg dan het meel en het bakpoeder toe;
  • Blijf goed roeren zodat het beslag soepel wordt;
  • Voeg als laatste de ahorn, het snufjes zout, de halve banaan in blokjes en de cacaonibs toe. Nog even goed doorroeren;
  • Verhit het vet in een koekenpan en doe er 2 tot 3 eetlepels beslag in;
  • Wanneer de bovenkant droog is de pannenkoek omdraaien en de andere kant bakken.

Garneer de pannenkoek met de plakjes banaan en de chocoladesaus. Lekker eten.

Recept van Greet Jansen