Erwtensoep, een klassieker en o zo lekker tijdens de koude winterdagen!

Ingrediënten

500 gram spliterwten
2 l groentebouillon
stevige prei
grote winterpeen
halve knolselderij
2 blaadjes laurier
gerookte tofu (Taifun)
vegetarische boerenknarkworst (Wheaty)
olijfolie om in te bakken
zout en peper

Werkwijze

Was de spliterwten tot het water helder is. Doe de erwten met de bouillon en de laurierblaadjes in een pan en laat op een zacht vuur voor anderhalf uur koken. Snijd ondertussen de prei in ringen en de knolselderij en winterpeen in kleine blokjes. Voeg na anderhalf uur deze ingrediënten toe aan de soep, laat nog een halfuur meekoken op zacht vuur. Snijd de gerookte tofu in kleine blokjes en bak in de olijfolie knapperig. Voeg de laatste vijf minuten toe aan de soep, samen met de boerenknakworst, gesneden in plakjes. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren en breng desgewenst op smaak met zout en peper.