Falafel is heel leuk en makkelijk om zelf te maken! Je kunt er aan toevoegen wat jij lekker vindt. Serveer ze met een broodje of dip ze in hummus. Wij zijn fan!

Ingrediënten

Voor 12 falafelballetjes

  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eiwit
  • 1 flinke hand peterselie, gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak
bio-bij-jansen-nwzv-2020-receptkaarten-2-gesleept-tmb-620

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten (met de hand of in een keukenmachine) tot een plakkerige massa. Breng op smaak met peper en zout. Draai er balletjes van en druk deze plat op de bakplaat. Bak voor zo'n 30 minuten tot de balletjes goudbruin zijn, draai ze halverwege voorzichtig om. Heerlijk om te dippen in hummus!

De Nationale week zonder vlees deelde dit recept met ons. De week zonder vlees is een initiatief om Nederland te stimuleren minder vlees te eten. Geen of minder vlees eten komt de dieren en het milieu ten goede. De week vindt plaats van 9 maart tot en met 15 maart 2020. Doe je ook mee?

Het is ook lekker om te variëren: meng er extra pittige kruiden door, voeg wat sesampasta toe of maal geroosterde wortel of pompoen door het beslag heen!