Aantal

4 personen

Ingrediënten

  • 750 g spruiten
  • 200 g gare en gepelde tamme kastanjes of 400 g verse
  • roomboter
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Wanneer je verse kastanjes gebruikt begin je hiermee. Kerf een kruisje in de schil van de kastanjes en kook ze in 10 minuten gaar in ruim water. De kastanjes afgieten en laten schrikken (afspoelen met koud water). De kastanjes zijn nu goed te pellen, het kost echter wel wat tijd. Er zijn ook kant en klare biologische kastanjes te koop, o.a. van het merk Primeal. Erg smakelijk en makkelijk.

Maak de spruitjes schoon en kook ze in 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Smelt, wanneer de spruitjes bijna gaar zijn, de roomboter in een andere pan en verwarm hierin de kastanjes. Let op: alleen verwarmen, niet bruin laten worden! Giet de spruitjes af en breng ze op smaak met nootmuskaat en roer vervolgens de kastanjes door de spruiten.

Erg lekker met een notenburger of runderrollade en aardappel/pastinaakpuree (maak de aardappelpuree zoals je gewend bent maar vervang een deel van de aardappels door pastinaak)!