Pumpkin, ginger and spice and everything nice! Zeg je herfst, dan zeg je pompoen! De hartige pompoentaart kennen we wel, maar wat dacht je van een zoete? Belvoir Fruit Farms deelde dit heerlijke herfstrecept met ons!

P.S. Mocht je vruchtvlees van het uithollen van je pompoen voor Halloween of Sint Maarten over hebben, dan kan je dat in deze taart goed gebruiken! Maak je niet druk om eventuele pompoenpitten, de geroosterde pompoen wordt nog gezeefd waardoor een gladde en gekruide vulling ontstaat.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 500 g pompoenvruchtvlees
  • 2 grote eieren
  • 75 g basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 100 ml slagroom
  • 100ml Belvoir Ginger Cordial
  • 1 tl kaneelpoeder
  • wat versgeraspte nootmuskaat

Voor het deeg

  • 250 g meel
  • 125 g boter, in blokjes
  • 4 el Belvoir Ginger Cordial

Voor de topping

  • 200 ml slagroom
  • 2 el Belvoir Ginger Cordial
  • wat pompoenpitten en wat kaneelpoeder
bio-bij-jansen-belvoir-ginger-pumpkin-pie-tmb-620

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht: 180 graden, gasstand 6). Hak het vruchtvlees van de pompoen grof en doe het in een grote braadslede, voeg een scheutje water toe, dek af met folie en bak in de oven in 40 min. zacht. Verwijder de folie voor de laatste 10 minuten. Laat dan 10 minuten afkoelen.

Maak tijdens het bakken het deeg: doe de bloem en boter in een keukenmachine en pulseer tot het mengsel op paneermeel lijkt. Voeg de gembersiroop toe en pulseer opnieuw tot het mengsel een deeg vormt. Wikkel in en zet 10 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Prik in de bodem met een vork en vul met bakpapier en bakbonen. Zet de vorm op een bakplaat en bak 15 minuten. Verwijder papier en bonen en bak nog eens 5 minuten tot het deeg er droog uitziet.

Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden (hete lucht: 140 graden, gasstand 3). Duw het pompoenvlees door een zeef om een ​​dikke puree te maken. Klop met een garde de eieren met de suiker en de bloem, voeg de puree toe, dan de room, de gembersiroop en de kruiden, meng goed. Verdeel over het deeg en bak 40 minuten of tot de vulling is gestold. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Om te versieren: klop de slagroom en de siroop in een middelgrote kom tot zachte pieken. Hoop lepels langs de rand van de taart en bestrooi met pompoenpitten en een beetje gemalen kaneel.