Gevuld speculaas
November betekent voor ons: gevuld speculaas! We zijn er dol op en bakken het dan ook graag zelf. Mevrouw Jansen deelde haar recept!
Ingrediënten
Voor de spijs
- 125 g amandelmeel
- 125 g oerzoet
- 0,5 tl citroenrasp
- 1 tl vanillepoeder
- 1 ei
Voor het deeg
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g oerzoet
- 150 g roomboter, in kleine stukjes gesneden
- 10 g speculaas kruiden
- snufje zout
- 1 el water
Voor de bovenkant
- handje amandelen

Werkwijze
Kneed alle ingrediënten voor de spijs goed door elkaar. Meng vervolgens alle droge deegingrediënten en kneed de boter erdoor. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt. Laat dit vervolgens 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
Rol dan het deeg uit tot een rechte lap van 0,5 cm dik. Snijd doormidden en verdeel de amandelspijs gelijkmatig over één helft van het deeg. Leg vervolgens de andere deeghelft erop. Versier de bovenkant met de amandelen en bestrijk met eigeel. Bak voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.