Granola is heel leuk en makkelijk om zelf te maken! Kies je favoriete ingrediënten en varieer er eindeloos mee! TerraSana deelde dit recept met havervlokken, noten en kurkuma.

Ingrediënten

  • 200 g havervlokken
  • 70 g bruine amandelen
  • 70 g hazelnoten
  • 35 g zonnebloempitten
  • 1 el curcuma vanille latte
  • 40 g (geurloze) kokosolie
  • 4 el ahornsiroop

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de havervlokken, zonnebloempitten en curcuma vanille latte in een grote kom. Doe de kokosolie in een vuurvast schaaltje. Laat in een paar minuten smelten in de oven (of in een pannetje op laag vuur). Doe de ahornsiroop bij de kokosolie en roer door elkaar. Giet dit over de droge ingrediënten en meng goed, tot iedere vlok bevochtigd is. Bak in ca. 20 minuten goudbruin. Schep af en toe goed om, zodat de granola gelijkmatig bruin wordt.