BIO PLANÈTE deelde dit gezonde tussendoortje met ons!

Aantal

Voor 10-12 stuks

Benodigheden

  • muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of 6 plakjes aan elkaar geplakt met water
  • 2 courgettes
  • 2 pastinaken
  • 2 knolraapwortels
  • 250 g yoghurt of kwark
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el sojasaus
  • 2 el BIO PLANÈTE geroosterde sesamolie extra virgin en extra voor het sprenkelen
  • ½ el verse knoflook, geplet
  • 4 el sesamzaad

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Was de groenten en snijd ze in dunne plakjes over de lengte met een kaasschaaf of mandoline. Laat ze vervolgens 5 minuten koken in water met wat zout. Droog ze vervolgens voorzichtig af.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het horizontaal in repen van 4 cm. Mix de yoghurt, crème fraîche, sojasaus, sesamolie en verse knoflook en spreid dat gelijkmatig over de bladerdeeg-repen. Leg hier vervolgens de groenteplakken op, gedeeltelijk over elkaar (als daktegels), zorg ervoor dat ze aan één kant van het deeg uitsteken.

groenteroosjes-vouwen

Vouw de deegrepen dicht en rol ze op. Plaats ze in een muffinvormpje en besprenkel ze met wat sesam en sesamolie.

groenteroosjes-vormpjes

Bak in de oven voor 40-45 minuten. En smullen maar!

Vouw de deegrepen dicht en rol ze op. Plaats ze in een muffinvormpje en besprenkel ze met wat sesam en sesamolie.