Aantal

Ronde vorm met een doorsnede van 26cm

Ingrediënten

  • 2 bosjes (regenboog) snijbiet
  • 2 uien
  • olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 200 gram volkoren meel
  • 100 gram roomboter in blokjes
  • water
  • zout

Werkwijze

  • Maak een deeg van het meel, het zout en de roomboter. Voeg zoveel water toe dat het deeg soepel aanvoelt. Rol dit uit tot een lap die iets groter is dan de vorm en bekleed de vorm en de opstaande rand;
  • Verwarm de oven voor op 200 graden;
  • Was de snijbiet en snijd de groente iets fijner;
  • Snijd de ui fijn en fruit hem in de olijfolie totdat de ui glazig is;
  • Voeg de snijbiet toe en roerbak het voor een paar minuten, vocht moet een beetje verdampen. Breng op smaak met de zwarte peper;
  • Klop de eieren los en roer de geraspte kaas erdoor;
  • Verspreid het groentemengsel over de taartbodem en giet het ei-kaasmengsel erover;
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

Lekker met een wortelsalade

Recept van Greet Jansen