Deze kipspiesjes hebben ontzettend veel smaak door de geurige marinade, de bereiding op de hete barbecue (of in de pan) en de snelle chili-pindasaus. Een echte favoriet! Liever vegetarisch? Gebruik voor een vega variant tempeh in plaats van kipdijfilet!

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 6 el ketjap
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 knoflooktenen
  • 250 ml pindakaas
  • chilipoeder
  • 2 tl tamari
  • 100 ml kokosmelk

Werkwijze

Pers de knoflooktenen fijn en snijd de gember in kleine stukjes. Doe in een kommetje met de ketjap en de sambal en roer goed door elkaar. Snijd de kipdijfilet in niet al te kleine stukken en voeg toe aan de marinade. Laat voor minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.

Maak de pindasaus door de kokosmelk te verwarmen en de pindakaas erdoor te roeren, maak af met een scheutje tamari. Voeg naar smaak chilipoeder toe. Eventueel verdunnen met wat water. Rijg de kipstukjes aan spiesjes en grill op de barbecue totdat ze rondom bruin zijn.

Serveer met een salade van komkommer en sla, de pindasaus en een koud biertje!

Recept van: odin.nl

Tip: gebruik voor een vega variant tempeh in plaats van kipdijfilet.