Hoe maak je nu de beste matcha? Wij leggen het je graag uit!

De matcha kan het beste met een aerolatte of een traditionele bamboemixer gemaakt worden, maar een garde volstaat ook.

Voor de aerolatte zijn de stappen als volgt:

  • Doe ongeveer 1-2 cm koud water in een kop of glas;
  • Voeg daar 1 g (halve theelepel) rawcha matcha aan toe;
  • Roer even kort in je kop/glas met de aerolatte;
  • Hou je glas/kop schuin en zet de aerolatte aan en mix voor 15 seconden;
  • Voeg nog een klein beetje koud water toe.
  • Voeg nu warm/kokend water toe en genieten maar!

Voor de bamboemixer of garde zijn de stappen als volgt:

  • Voeg 1 g (halve theelepel) matcha een kop toe;
  • Druk de matcha even fijn met de bamboemixer;
  • Voeg 1-2 cm koud water toe;
  • Mix de matcha snel heen en weer in een W of M figuur;
  • Zodra de schuimlaag tevoorschijn komt kun je heet/kokend water toevoegen.

Bekijk ook het recept voor een heerlijke matcha latte!