Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram speltbloem
  • 50 gram roomboter
  • zure room
  • peterselie
  • zwarte peper uit de molen

Werkwijze

Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Doe de schillen, de uiteinden en de asperges in de bouillon en kook de asperges gaar (afhankelijk van de dikte 5-10 minuten). Haal de asperges eruit en laat de rest nog 10 minuten op een klein pitje koken. Verwijder de schillen en de uiteinden uit de bouillon.

Maak in een andere pan de roux. Smelt de boter in de pan en voeg in een keer het meel toe, goed roeren. Als al het meel is opgenomen voeg je 1 juslepel bouillon toe, goed roeren om klontjes te voorkomen. Voeg de volgende lepel bouillon toe als het weer 1 geheel is en blijf dit doen tot de bouillon op is. Je hebt nu een gebonden soep. Snijd de asperges in kleine stukjes en voeg dit toe aan de soep, je kunt het eventueel pureren. Breng op smaak met zwarte peper en serveer de soep met een lepel zure room en wat verse peterselie.