We zijn alweer een jaar open! Daarom deelt mevrouw Jansen graag haar favoriete recept voor New York cheesecake. In tegenstelling tot andere varianten, wordt deze twee keer gebakken.

Aantal

Voor 10-12 punten

Benodigdheden

  • springvorm met een diameter van 28 cm

Ingrediënten

  • 250 g speculaasjes (of biscuitjes) verkruimeld
  • 100 g gesmolten boter
  • 400 g roomkaas
  • 150 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 snufjes vanillepoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 tl geraspte schil van een citroen
  • 200 ml crème fraîche
  • jam/vers fruit voor de bovenkant

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakvorm goed in (je kunt eventueel bakpapier voor de bodem gebruiken). Roer de gebroken koekjes door de gesmolten boter en leg de massa op de bodem van de bakvorm. Goed aandrukken.
Klop de roomkaas met een mixer smeuïg. Voeg de eieren, 100 g rietsuiker, citroensap en -rasp en een snufje vanillesuiker toe en klop alles tot een egale massa. Stort het mengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Bak in de oven voor 40 min.

Laat vervolgens de taart 10 min. afkoelen. Roer ondertussen de crème fraîche met 50 g suiker en een snufje vanillepoeder door elkaar. Verdeel het mengsel over de taart en bak nog 5 min. op 150 graden. Laat de taart afkoelen. Dek hem vervolgens af en laat de taart vijf uur in de koelkast staan. Voor het serveren de bovenkant bedekken met de jam of vruchten. En smullen maar!

De taart wordt twee keer in de oven gebakken.